Hlavní obsah

Bolton hostí Liverpool

Aktuálně pátý celek anglické nejvyšší soutěže se v posledních týdnech opět dostává do formy a se ztrátou 3 bodů na čtvrtý Everton jsou naděje Reds na účast v příštím ročníku Ligy mistrů stále reálné. Vyhlídky Boltonu nejsou zdaleka tak růžové, jelikož Wanderers musí bojovat o udržení – na sestupové příčky mají hosté náskok jen 3 body.

Foto: REUTERS/Tony Gentile, Reuters

Fotbalista Dirk Kuyt z Liverpoolu

Článek

Bolton se momentálně nenachází zrovna v nejlepším rozpoložení a proti Liverpoolu to budou mít svěřenci kouče Megsona nesmírně těžké. V polovině ledna to s Wanderers nevypadalo až tak bledě, když uhráli bezbrankové remízy s Newcastlem i Fulhamem a následně zvítězili 2:0 v Readingu. Následně však domácí nestačili na Portsmouth a naposled si z Blackburnu odvezli debakl 1:4.

„Po úvodních 10 zápasech sezony jsme byli bod před Derby – nyní máme na County náskok 16 bodů, což není vůbec žádná výhra. Jsme pátí od konce. Nyní musíme bojovat o každý bod a udržet se,“ dodává trenér Gary Megson.

Marodka Boltonu neregistruje žádná nová zranění. V útoku tak nejspíš opět nastoupí Kevin Davies a proti svému bývalému týmu si zahraje záložník El-Hadji Diouf. Proti svému mateřskému celku však nesmí hrát záložník Danny Guthrie.

Po nepovedeném nakročení do roku 2008 se Liverpool opět zvedl, jelikož zdolal 3:0 Sunderland, remizoval na horké půdě Chelsea a naposled po hattricku Fernanda Torrese Reds zdolali 3:2 Middlesbrough. Po vítězství nad Interem Milán 2:0 si hosté rovněž udržují dobrou naději na postup do další fáze Ligy mistrů.

„Před utkáním v Miláně nás čekají hned 3 zápasy v domácí soutěži v týdnu. Aston Villa i Everton také pokukují po čtvrté příčce a víme, že nyní je každý duel obzvlášť důležitý,“ dodává trenér Benitez, jehož svěřence čekají kromě dnešního klání ještě duely s Boltonem a Newcastlem.

Hodně utkání znamená i velké vytížení pro klíčové hráče. O to příjemnější je pro Reds fakt, že se jejich marodka velice rychle vyprazdňuje. V týdnu nastoupili za rezervu obránci Daniel Agger a Slovák Martin Škrtel, ale na 90minutové vytížení ještě nejsou připraveni. V Liverpoolské rezervě si zahráli i Xabi Alonso s Harrym Kewellem a i oni budou připraveni minimálně pro střídání. Nejistý je dále start útočníka Andreje Voronina, ale i jeho zranění kotníku se rychle zlepšuje.

Na vítězství domácího Boltonu vypsala sázková kancelář bwin kurs 4.75. Na výhru hostů z Liverpoolu určili bookmakeři kurs 1.70 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.30.

Reklama