Hlavní obsah

Feninův Frankfurt hraje v Hamburku

Bayern Mnichov ani Werder Brémy včera nezaváhaly, což jistě nepotěšilo Hamburk. Ten dnes sehraje domácí zápas s Frankfurtem a i s ohledem na včerejší výsledky, potřebuje vyhrát.

Článek

V bundesligové tabulce totiž svěřenci trenéra Huuba Stevense bojují o nejvyšší příčky, momentálně však na čelo ztrácejí devět bodů. Dnes mohou rozdíl o tři body ztenčit a dostat se tak zpátky na dostřel. Důležitý krok Rothosen udělali před týdnem v mnichovské Allianz Aréně, kde díky brance Ivici Oliče uhráli s domácím Bayernem remízu 1:1.

V týdnu však Hamburk vypadl z domácího Poháru, když ho v prodloužení čtvrtfinále s Wolfsburgem sestřelil Marcelinho. „Nehráli jsme špatně. Mohli jsme zvítězit, a to je to, co budeme mít v paměti. Jsem zklamaný, ale musíme naše účinkování brát pozitivně,“ vrátil se ke středečnímu duelu kouč Stevens, který se dnes bude muset obejít bez zraněného dua Juan Pablo Sorin - Romeo Castelen. Nejisté jsou navíc starty Collina Benjamina a Paola Guerrera.

Body dnes nepotřebuje pouze Hamburk, ale také hosté z Frankfurtu, kteří do jarní části sezony vstoupili doslova famózně, díky čemuž se mohou poprat o evropské poháry. Jak asi každý ví, Martin Fenin nejprve sestřelil hattrickem Herthu Berlín a následně pomohl svým gólem k výhře s Bielefeldem. Slabší chvilku si Adler vybrali poté v Roztoku, kde prohráli 0:1, ale před týdnem si spravili chuť v zápase s Brémami. O jediný gól zápasu se postaral Feninův parťák z útoku - Joannis Amanatidis.

Dnes čeká muže kouče Friedhelma Funkela další těžký zápas s elitním bundesligovým týmem, který má ve svém středu Rafaela van der Vaarta. „Nesmíme mu dovolit hrát. Je jedním z nejlepších hráčů bundesligy. Zároveň nesmím zapomenout na další, jako Ivica Olič. Celkově je Hamburk velmi kompaktní tým a hraje atraktivně,“ řekl k soupeři trenér Hamburku, jenž se dnes musí obejít bez vykartovaného Patricka Ochse. Zranění jsou navíc Chris a Alexander Meier. V sestavě se naopak objeví kanonýr Ioannis Amanatidis, kterého však bude limitovat zranění ruky.

Podle bookmakerů společnosti bwin má toto utkání favorita v mužstvu domácích, na které vypsali kurs 1.55. Myslíte si, že zápas nebude mít vítěze, pak si vsaďte na remízu - kurs je 3.50 a na vítězství Frankfurtu si můžete vsadit v kursu 5.90.

Reklama