Hlavní obsah

Neapol vyzve vedoucí Inter Milán

Celek z Neapole si drží sedmibodový odstup na sestupovou zónu a ve středu tabulky může hrát relativně v poklidu. Domácím navíc nahrává do karet i fakt, že se Inter nenachází zrovna v top formě. Milánští ztrátu bodů nepřipouštějí a výhrou se chtějí opět přiblížit k obhajobě titulu.

Článek

Domácí mužstvo vstoupilo do sezony velmi dobře a dokázalo remizovat s AS Řím nebo zdolat Juventus. Po uplynutí poloviny sezony patřila svěřencům kouče Edoarda Reji slušná osmá příčka, ale v tomto kalendářním roce přišel očekávaný pokles formy. Vždyť ještě před dvěma sezonami hrála Neapol až 3. nejvyšší italskou soutěž.

Po porážkách se Sampdorií Janov a Empoli celek z jihu Itálie zdolal 2:1 Livorno, ale ve středečním utkání na půdě Janova nestačil na místní FC a prohrál 0:2. „Mezi námi a Interem je samozřejmě rozdíl třídy. Proto musíme odevzdat více než stoprocentní výkon. Snad je nasazením a rychlostí překvapíme,“ dodává trenér Edoardo Reja.

Ten se musí již druhý zápas v řadě obejít bez útočníka Marcela Zalayety, který si odpykává karetní trest. Proti Livornu Uruguayce nahradil Emanuele Calaio a hned se blýskl dvěma brankami. Po boku Calaia dnes na hrotu nastoupí zkušený Roberto Sosa. Po karetním trestu mají domácí k dispozici beka Maurizia Domizziho.

Inter neprohrál v domácí soutěži od 2. února 2007 a i proto má nadosah zisk mistrovského titulu. V polovině února letošního roku však přišlo klopýtnutí v podobě porážky 0:2 od Liverpoolu v osmifinále Ligy mistrů. Následně Milánští pouze remizovali 1:1 na hřišti Sampdorie Janov a stejným výsledkem skončil i šlágr s AS Řím. V obou posledních utkáních teklo hostům výrazně do bot a s bodem museli být spokojeni – proti Janovu srovnával v 76. minutě Crespo a ve středu proti AS zařídil remízu dvě minuty před koncem Javier Zanetti.

„Možná bychom měli něco změnit. Třeba nasadit hráče z lavičky, kteří tak často nenastupují a jsou čerství. Cíl ale zůstává stejný a je jedno jakým způsobem ho dosáhneme – odvézt si z Neapole 3 body,“ dodává kouč Mancini.

Hosté však nemají příliš z čeho vybírat. Na jejich marodce jsou Maxwell, Zlatan Ibrahimovič, Julio Cruz, Ivan Cordoba a Walter Samuel. Po drobných problémech jsou naopak už fit Dejan Stankovič a David Suazo.

Na vítězství domácí Neapole vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.55. Na výhru vedoucího Interu určili bookmakeři kurs 2.05 a na remízu je kurs 3.00 rovné.

Reklama