Hlavní obsah

Trefí se Vacek i proti dobře známé Olomouci?

Eurotip.cz

Sparta vstoupila do jarní části Gambrinus ligy na jedničku. Na vítězstvích se Zlínem a Žižkovem se vždy brankou podílel i pravděpodobně jeden z největších objevů letošní sezony - Kamil Vacek, který dnes bezesporu nebude chybět v základní jedenáctce Pražanů v utkíní s Olomouci, kde Vacek působil od žákovských let.

Článek

Sparťané před týdnem stáhli náskok Slávie na pouhé dva body, ale Sešívaní včera na Strahově nezaváhali s posledním Mostem a znovu se dostali do výraznějšího odstupu. Ten však nemusí mít dlouhého trvání, jelikož Sparta má k dobru dnešní dohrávku v Olomouci, do které vstoupí ve velmi dobré pohodě. Tu si tým z Letné vydobyl v úvodních jarních kolech, v nichž vstřelil osm branek a pouhou jednu inkasoval.

Navázat na velmi dobré výkony chtějí Sparťané nyní na Hané. „Olomouc je nebezpečné mužstvo především v tom, že má velice dobře propracovanou defenzivu. Jasným důkazem je fakt, že po Slavii dostali nejméně gólů z celé ligy,“ upozornil kouč Michal Bílek, který i dnes bude spoléhat na nový objev - Kamila Vacka. „Do Olomouce se moc těším, protože na stadion přijde mnoho mých kamarádů a známých a určitě to bude vynikající zápas. Strávil jsem tam mnoho let, a proto neustále sleduji dění v klubu,“ konstatoval dvacetiletý rodák z Orlicka, který dostal svou první ligovou šanci právě v Olomouci

Hanáci nemají na Spartu dobré vzpomínky, Letenské totiž doma porazili naposledy v sezóně 1997/1998. Svěřenci trenéra Martina Pulpita tak mají co napravovat, do zápasu však nevstoupí v nejlepší pohodě. Na jaře totiž pouze navazují na remízový konec podzimu, když si před týdnem v Mostu připsali už šestý nerozhodný výsledek v řadě.

„Pokud chcete se Spartou uspět, tak tomu v první řadě musíte věřit. To znamená, že nesmíte jít na hřiště předem poražen. Takže doufám, že se nám podaří dostat do hráčů potřebnou sebedůvěru,“ řekl kouč Pulpit, který se bude muset obejít bez vykartovaného Martina Hudce a zraněného Lukáše Hartiga. Na hřišti se pravděpodobně stále neobjeví ani Šuškavčevič, který je už sice fit, ale nemá za sebou žádný zápas.

Sparta je sice na Andrově stadionu hostem, ale i tak je považován za favorita utkání s kursem 1.65. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.25 a vítězství domácí Olomouce s kursem 5.00 rovných.

Reklama