Hlavní obsah

Ottawa začíná cestovní týden v Anaheimu

Po víkendové smršti zápasů pokračuje NHL v pondělí třemi utkáními. Boston má ve východní konferenci odehráno nejméně utkání a dnes to bude dohánět ve Washingtonu. Mezikonferenční duel dnes uvidí diváci v San Jose, kam míří Montreal. Repríza loňského finále Stanley cupu je na programu v Anaheimu, kde bude hrát ze svých pozic ustupující Ottawa.

Článek

Kačeři si mysleli, že již mohou zapomenout na nevalný začátek sezóny, ale přelom ledna a února je vyvedl z omylu. V uvedeném období totiž v šesti zápasech vstřelili dohromady pět branek a získali jediný bod. Anaheim se z krize dostal již jednou v této sezóně použitým receptem. Po prosincovém návratu obránce Niedermayera se totiž před necelým měsícem rozhodl prodloužit si kariéru i útočník Selänne. Finský hokejista je ikonou klubu, s níž se fanoušci budou jednou loučit velmi neradi, zvláště když vidí, jak jeho přítomnost působí na spoluhráče. Anaheim s ním v sestavě neuspěl pouze v jednom z jedenácti utkání, které bylo zároveň jedním ze dvou, v nichž se nepodílel na žádném gólu. Za zlepšenými výsledky je ovšem též výtečná obrana, kterou obvykle z branky diriguje Giguere. Pouze v onom jediném prohraném zápase obdržel více než dva góly.

Ottawa začala sezónu jako z partesu, když se u ní neprojevila žádná očekávaná únava z dlouhého předchozího ročníku. Od poloviny ledna ale nedokázala vyhrát tři zápasy v řadě a krize vrcholila v minulém týdnu. Mužstvo do něj vstoupilo dvěma vysokými prohrami, aniž by vstřelilo gól, což vystavilo definitivní stop jeho trenérovi. Na lavičku se postavil generální manažer, pod nímž hráči ožili až v sobotu. Na pětigólové navštívence se podílel přesilovkovou brankou i v úterý angažovaný útočník Lapointe. Ottawa byla na přestupovém trhu aktivní již před třemi týdny, když získala zkušeného obránce Commodora a do útoku ještě staršího Stillmana. První z nich zatím sbírá v novém působišti pouze mínusové body, ale druhý již své kvality osvědčil. Otázkou je, jak se staronový muž na střídačce rozhodne vyřešit brankářskou otázku, protože Emery měl problémy s disciplínou a Gerber toho v únoru příliš mnoho neodchytal.

Bookmakeři bwin předpokládají, že se nejspíše zopakuje výsledek loňského finále. Domácí klub je nyní na vzestupu. Anaheim hraje již více než čtrnáct dní před vlastním publikem a i dnes je u nich v kursu 2,1 favoritem. Hosté ovšem začínají náročné čtyřdílné cestování po pacifické divizi, při němž jim rychle mohou začít ubývat síly. Ottawa se jistě nechce vracet na konci týdne domů s prázdnou. Pokud dnes vyhraje, stane se tak v kursu 2,7.

Reklama