Hlavní obsah

Murray vyzve Federera

Eurotip.cz

Po prohře v semifinále Australian Open se dnes na kurty vrací Roger Federer. Na turnaji v Dubaji nemá však nikterak příznivý los - už v prvním kole změří síly se silným Andy Murrayem.

Článek

Brit má s fenomenálním Federerem příznivou bilanci vzájemných zápasů, když ze dvou dosavadních duelů jeden vyhrál. Dnes se tak může dostat do vedení, což není až tak nepravděpodobné.

Andy Murray momentálně totiž nepochybně patří mezi světovou tenisovou elitu. Stále dvacetiletý rodák ze skotského Dunblane totiž od roku 2005 udělal velký krok vpřed, když loni dokonce nakoukl do světové desítky a do konce roku se v ní neudržel pravděpodobně jen kvůli těžkému zranění. Do letošní sezony tak vstoupil z 11. příčky žebříčku ATP, což se do konce roku jistě pokusí vylepšit.

Prozatím se mu to nepovedlo, i když před 14 dny triumfoval na zajímavě obsazeném turnaji v Marseille a v úvodu roku si připsal titul i v Dauhá. Ostatní Britovy výsledky jsou totiž úplně opačného rázu; v Melbourne podlehl už v úvodním kole pozdějšímu finalistovi Tsongovi a minulý týden v Rotterdamu prohrál na úvod s Robinem Haasem. Stejný osud ho dnes může potkat v Dubaji, jelikož Federer je opravdu nesmírně těžký soupeř. „S nejlepším světovým hráčem nehrajete každý den. Těším se na ten zápas,“ řekl po losu mladíček Murray.

Roger Federer podává v nové sezoně opět velmi dobré výkony a i letos bude pravděpodobně kralovat světovému tenisu, i když mu vyrůstá velký konkurent v podobě Novaka Djokoviče. Právě Srb vyřadil Federera v semifinále Australian Open a to poměrně hladce. Od té doby loňský vítěz tří grandslamů odpočíval a těžko odhadovat v jaké formě se objeví nyní v Dubaji.

„Musím se šetřit, sezona je dlouhá a čeká mě ještě hodně turnajů. Od podniku v Dubaji nebudu mít dlouho volno více jak dva týdny a moje pauza tak byla plánovaná,“ konstatoval světový hráč číslo jedna. „Úvodní kolo bude v Dubaji dosti specifické, nýbrž můj soupeř je vysoko na žebříčku. On již vyhrál dva turnaje, já jsem naopak doposud pouhé dva turnaje odehrál,“ dodala žijící legenda bílého sportu.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Federer jako už tradičně favoritem zápasu s kursem 1.16 na jeho vítězství. Sázka na to že do 2. kola postoupí Murray je oceněna kursem 4.01. Nemůžete-li se teď rozhodnout, nevadí, počkejte si do 16:00 a pak začněte vsázet live.

Reklama