Hlavní obsah

Přeskočí Freiburg čtvrtou Mohuč?

Eurotip.cz

Stalo se zvykem, že tradiční pondělní dohrávka 2. bundesligy nabídne šlágr kola. Dnes tomu není jinak. Freiburg je v tuto chvíli sice až sedmým týmem tabulky, ale druhý Fürth má o pouhé tři body více. Na postup si brousí zuby i čtvrtá Mohuč, kterou by případné vítězství s Freiburgem posunulo dokonce na stříbrnou pozici.

Článek

Už loni usiloval Freiburg vehementně o postup mezi německou fotbalovou elitu, ale nakonec o něj přišel jen díky skóre na úkor Duisburgu. To je však už minulostí a letos mají svěřenci trenéra Robina Dutta další šanci. Tu prozatím využívají dobře, když se od úvodu sezony drží mezi elitou. Ta momentálně čítá hned osm týmů, z čehož je jisté, že boje o tři postupová místa budou velmi tuhé. Hlavní doménou Breisgau-Brasilianer jsou domácí zápasy, ve kterých doposud vybojovali 23 bodů z celkových 34.

Na hřištích soupeřů se Freiburgu zdaleka tak nedaří, což potvrzuje i v poslední době. Po prohře v Paderbornu, nestačili svěřenci trenéra Robina Dutta ani minulý týden na Hoffenheim. Chuť si tak jistě chtějí dnes spravit s Mohučí, což bezesporu nebude nic jednoduchého. „Je to pro nás nesmírně důležitý zápas, ve kterém jednoznačně chceme vyhrát,“ konstatoval kouč Dutt, který dnes může konečně počítat s uzdravenými duem Jonathan Jäger - Jonathan Pitroipa. Nejisté jsou starty opor Karima Matmoura a Pavla Krmaše, kteří v týdnu prakticky netrénovali.

Mohuči loni scházely tři body k udržení v bundeslize, které mohla získat v posledním kole, ale v Mnichově podlehla Bayernu v poměru 2:5. Letos tak musí bojovat pouze ve druhé lize, v níže se pere o postup. Špice tabulky 2. bundesligy je každoročně velmi vyrovnaná a letos tomu není jinak. Mohuč je v tuto chvíli na čtvrté příčce s jednobodovým mankem na druhý Fürth.

V poslední době se však mužstvu ze západu Německa moc nedaří, což dokládají i výsledky. Už před Vánoci svěřenci trenéra Jürgena Kloppa zaváhali se St. Pauli, do jarní části sezony vstoupili remízou s Koblenzem a domácí porážkou s Fürthem. Chuť si však následně spravili v Monchengladbachu, kde vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem. Překvapivé vítězství ale před týdnem nepotvrdili doma s Jenou, jelikož hostující Sami Allagui srovnal sedm minut před koncem na konečných 2:2. Získat body zpět mohou Nullfünfer dnes ve Freiburgu. „Freiburg je nepříjemný soupeř, hraje velmi dobře v defenzívě a proto budeme muset zopakovat výkon z Gladbachu, aby jsme měli šanci na úspěch,“ konstatoval kouč Jurgen Klopp, jenž bude nadále postrádat Daniela Gunkela. Otazník visí nad startem Elkina Sota.

Dnešní šlágr nemá podle bookmakerů výrazného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin domácím, na které vypsali kurs 2.30. Myslíte si, že Mohuč uhraje alespoň remízu, pak si vsaďte na její neprohru - kurs je 1.51. Na utkání můžete samozřejmě vsázet i živě, k dispozici je i video přenos - to vše u bwin.

Reklama