Hlavní obsah

Berdycha čeká uzdravený Monfils

Více jak šest měsíců laboroval Gael Monfils se svými zraněními, nyní by měl být už konečně fit. Na kurty se vrací v Dubaji a hned na úvod ho čeká silný soupeř v podobě Tomáše Berdycha, s nímž se doposud nikdy neutkal.

Článek

Současná česká tenisová jednička na loňskou sezonu bezesporu nezapomene, jelikož se v ní Berdych poprvé v kariéře probojoval do elitní desítky světového žebříčku. V ní však do konce roku nevydržel a oproti začátku sezony si navíc o jednu příčku ještě pohoršil, když do roku 2008 vstoupil ze 14. místa. Přesto si na své konto připsal jeden turnajový triumf, který vybojoval v německém Halle.

Letošní Berdychovy cíle jsou jasné - vrátit se do Top 10 a setrvat tam. Vstup do sezony však 21letému Čechovi nevyšel tak, jak by si představoval. V Sydney prohrál ve čtvrtfinále, s Australian Open se loučil o kolo dříve. Třetí turnaj navštívil Berdych před 14 dny v Rotterdamu, ale už ve druhém kole nestačil na Iva Karloviče. Prestižní turnaje série Masters v Indian Wells a Miami jsou za dveřmi, a i proto by měl rodák z Valašského Meziříčí najít svou formu.

Poslední šance se mu nyní naskýtá v Dubaji, kde mu los poměrně přál. Jak už bylo zmíněno, na úvod se Berdych střetne s nerozehraným Monfilsem a v případě vítězství narazí na lepšího z dvojice Lopez - Tipsarevič, což jsou poměrně hratelní soupeři.

O rok mladší Monfils však může bezesporu překvapit a těžko odhadovat, jak na tom po půlroční pauze bude. Jednoho z největších francouzských tenisových talentů stíhá zranění za zraněním, díky čemuž toho loni opravdu moc neodehrál. Zdravotní problémy měl už v úvodu roku 2007, ale vždy se brzy na tenisové dvorce vrátil. V srpnu si však přivodil svalové zranění, jenž mu znemožnilo startovat na US Open. V polovině září se vrátil do hry, ale po dvou týdnech si vážně poranil zápěstí.

Na začátku letošního roku to s bývalým juniorským šampiónem a vítězem tří grandslamů v této kategorii vypadalo nadějně, ale před turnajem v Sydney si pro tentokrát poranil koleno a musel se rozloučit i se svou účastí na Australian Open. Monfils tak má za sebou hodně zvláštní půlrok, díky kterému spadl v žebříčku ATP na 52. příčku.

Bookmakeři společnosti bwin odhadují, že Francouz nebude v nejlepší kondici a dnešní zápas tak vyhraje Berdych. Jestliže jste stejného názoru, poté si na českého tenistu vsaďte - kurs je 1.19. Myslíte-li si naopak, že se Monfils vrátí na dvorce vítězstvím, pak si vsaďte s kursem 3.69.

Reklama