Hlavní obsah

Vybojuje si Arsenal na San Siro postup?

Diváci na Emirates stadium před 14 dny v duelu domácího Arsenalu s AC Milán branku neviděli a o postupu mezi nejlepší osmičku se tak musí dnes rozhodnout na San Siro.

Článek

Milánské AC neprožívá bezesporu vydařenou sezonu, jelikož v Serii A výrazně ztrácí na vedoucí duo Inter - AS Řím. Úspěchu je tak pravděpodobně nejblíže v Lize mistrů, v níž svěřenci kouče Carla Ancelottiho obhajují nejen vítězství z loňského ročníku, ale také hodnost nejlepšího klubu této soutěže za poslední roky.

Krok k zisku dalšího titulu udělali Rossoneri před 14 dny v Londýně, kde s domácím Arsenalem uhráli bezbrankovou remízu a před svými fanoušky jim tak stačí k postupu jakékoliv vítězství. Vybojovat ho však nebude pro Milán nic jednoduchého i proto, že se mu v poslední době moc nedaří, což dokládají ligové remízy s Catanií a Laziem. „My ani Arsenal momentálně nehrajeme atraktivní fotbal,“ konstatoval trenér Ancelotti, který o víkendu šetřil Paola Maldiniho, Alessandra Nestu, Andrea Pirla a Brazilce Kaká. Ti všichni by se dnes v sestavě měli objevit, hrát naopak nebudou zranění Ronaldo a nově také Clarence Seedorf, jehož absence může hrát významnou roli. Nejisté jsou starty Emersona a Jankulovského.

Arsenal si v poslední době vybral slabší chvilky, když kromě zmiňované remízy s AC měl problémy i v Premier league. Před týdnem totiž přišel v Birminghamu o vítězství v posledních minutách zápasu, o uplynulém víkendu naopak se závěrečným hvizdem vybojoval alespoň bod v domácím utkání s Aston Villou.

Na ne moc dobrých výsledcích Gunners se jistě podílejí i zranění. Po hrůzostrašném zákroku se v zápase s Birminghamem přidal k Rosickému, Van Persiemu či Tourému i chorvatský Brazilec Eduardo, jenž se na trávník nepodívá hned několik měsíců. Brzký návrat však plánují ostatní jmenovaní, ale jestli se v Milánu někdo z této trojice na hřišti objeví, tak útočník Robin van Persie. „Máme z toho radost, ale nikdo na Robina netlačí, je důležité jeho návrat neuspěchat,“ řekl kouč Arsene Wenger, jehož tým dnes čeká nesmírně těžký zápas.

AC je i přes absenci důležitého Seedorfa mírným favoritem zápasu s kursem 1.95. Remízu si vsadíte u společnosti bwin s kursem 3.05 a na vítězství hostů z Anglie za kurs 3.85. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama