Hlavní obsah

Philadelphia hostí Buffalo

Eurotip.cz

V úterý nastoupí k soutěžnímu zápasu dvě třetiny klubů NHL. New York bude svědkem derby mezi Rangers a Islanders. Boston si neodpočine, protože se rychle musí vrátit domů, aby stihl zápas s Floridou. V severozápadní divizi se utká Colorado s Vancouverem. Probouzející se Philadelphia se chystá na Buffalo.

Článek

Letci se po skvělém začátku roku dočkali před měsícem začátku hlubokého pádu. Z boje o vedení v atlantické divizi najednou byl strach o samotný postup do vyřazovacích bojů. Opětovný obrat k lepšímu příšel až minulý týden, v němž Philadelphia čtyřikrát bodovala. Ke třem výhrám pomohl mužstvu Biron, v neděli pak vystřídal Niittymakiho, který čtyřikrát inkasoval. Předchozí šňůru deseti proher zapříčinil i rostoucí počet zranění. Philadelphia se v útoku musí obejít bez smolaře Gagneho, nejlepšího klubového střelce Richardse a opětovně i Lupula. Absence se objevují i v obraně, což vedení donutilo být aktivní na přestupovém trBhu. V sestavě se díky tomu objevili dva Češi. Z opačné strany země přišel obránce Modrý a do klubu, který ho draftoval, se vrátil po deseti letech Prospal. Zatímco první z nich zatím sbírá jen mínusové body, český útočník se již v novém působišti gólově prosadil.

Buffalo se po mdlém začátku roku na konci ledna po exhibiční pauze vzpamatovalo. Dvě třetiny únorových zápasů odehrálo doma. Ve druhé polovině měsíce mu ovšem domácí prostředí přestalo svědčit. Osmigólový příděl z minulé středy, který nadělilo návštěvě z druhé konference, byl výjimkou. Branku Buffala pravidelně hájí Miller, který se v únoru nechal náhradníkem Thibaultem vystřídat třikrát. Při přestupovém úterý se klub zbavil nejvytíženějšího obránce, místo kterého přišel stále ještě nadějný útočník Bernier, který se rychle v novém dresu začal prosazovat. Pro mužstvo je to dobře, protože nově není jasné, zda bude schopen hrát útočník Hecht. Buffalo se pokusí pod vedením nového kapitána Pominvilla navázat na zlepšenou hru v přesilových hrách.

Bookmakeři bwin očekávají výhru lepšícího se domácího klubu. Philadelphia bude hrát celý tento týden doma a dnes je u nich v kursu 2,15 favoritem. Hosté ovšem mají se soupeřem od výluky lepší bilanci. Buffalo vyřadilo domácí před dvěma roky v play off a v dlouhodobé části sezóny s nimi prohrálo vždy pouze jednou. Tentokrát si lze na úspěch hostů vsadit v kursu 2,7 .

Reklama