Hlavní obsah

Roddicka čeká nepříjemný Mathieu

Eurotip.cz

Tomáš Berdych včera v Dubaji nezaváhal a postoupil do 2. kola. Bez sebemenších problémů zvládl úvodní zápas i Andy Roddick, jehož dalším soupeřem bude Paul-Henri Mathieu.

Článek

Rodák z Texasu nemá na Mathieho nejlepší vzpomínky, Francouz ho totiž porazil před třemi lety v Montrealu, i když v tu dobu ještě nebyl tenisovému světu moc znám. Roddick mu však porážku vrátil loni na Wimbledonu, kde zvítězil poměrně hladce ve třech setech.

Roddick patří už několik let ke špičce mužského tenisu. Momentálně šestý hráč světa loni vyhrál turnaje v Londýně a Washingtonu. Finále si navíc zahrál v Memphisu, což letos nezopakoval, jelikož ho minulý týden vyřadil ve čtvrtfinále Robin Soderling. Přesto 25letý tenista už v roce 2008 turnaj vyhrál - přemožitele nenašel před 14 dny v San Jose, čímž si jistě spravil chuť po neúspěšném Australian Open, kde nečekaně skončil už ve třetím kole na raketě Němce Kohlschreibera.

Ihned po vyřazení v Memphisu Roddick odcestoval do Dubaje. Zde má možnost poslední přípravy na dva nadcházející turnaje série Masters, kterého hostí Indian Wells a Miami. Na těchto turnajích bude opět patřit k favoritům, což potvrdil i včera hladkým vítězstvím nad bývalou světovou jedničkou - Juanem Carlosem Ferrerem. Favoritem je bezesporu i nyní v Dubaji, tím spíše, že už předevčírem vypadl Roger Federer.

Nelehkým soupeřem však pro Roddicka bude i Paul-Henri Mathieu, kterému momentálně patří 14. příčka na žebříčku ATP. 26letý Francouz prožil loni životní sezonu, v níž dokázal vyhrát podniky v Casablance a Gstaadu. Finále si navíc zahrál v Moskvě. Letos na tyto výsledky prozatím navazuje, když si zahrál čtvrtfinále v Adelaide, osmifinále na Australian Open a před branami finále skončil na domácím turnaji v Marseille, kde byl nad jeho síly Andy Murray. V Dubaji se Mathieu jistě pokusí o něco podobného i proto, že si v úvodním kole bez problémů poradil s Australanem Siriannim.

Utkání má podle bookmakerů sázkové kanceláře bwin již téměř jistého vítěze. Je jím pochopitelně Andy Roddick, na jehož výhru je nízký kurs 1.20. Na výhru Francouze Mathieho si můžete vsadit v kursu 3.60.

Reklama