Hlavní obsah

Chelsea musí vyhrát

Londýnská Chelsea před 14 dny uhrála pouhou bezbrankovou remízu na hřišti Olympiakosu Pireus. Dnes čeká Blues odveta, ve které musí bezpodmínečně vyhrát, jinak se s letoším ročníkem Ligy mistrů rozloučí.

Článek

Chelsea se v poslední době možná začalo blýskat na lepší časy. V Premier league prohrála naposledy před Vánoci, díky čemuž nenápadně stíhá vedoucí duo Arsenal - Manchester. Do boje o titul může bezesporu ještě promluvit, nýbrž se zápasem k dobru ztrácí na vedoucí Gunners sedm bodů. Nyní se však svěřenci trenéra Avrama Granta soustředí na Ligu mistrů, v níž to nebudou mít s postupem do čtvrtfinále nejjednodušší.

„Hráči mají velké zkušenosti z Ligy mistrů. Už před sezonou jsme dávali této soutěži největší prioritu a na tom se nic nezměnilo. Jelikož působím v tomto klubu, je i mojí prioritou Liga mistrů. Nikdy jsme se nedostali do finále a to chceme změnit. Je tu hodně silných klubů, ale je to náš hlavní cíl,“ konstatoval kouč Grant, který se dnes může spolehnout na kompletní kádr.

Olympiakos Pireus je pravděpodobně největším překvapením letošního ročníku Ligy mistrů. Dokázal vyhrát v Brémách či v Římě s Laziem. Jedinou porážku Řekové utrpěli na Santiago Bernabeo, což je jistě opravňuje k sebevědomí. „Přijeli jsme do Londýna se sebevědomím a chceme se pokusit o překvapení. Chelsea již není tak dominantní, jako v předešlých letech,“ konstatoval obránce Julio Cesar.

O víkendu však Olympiakos pouze remizoval s Tripolisem a v zápase navíc přišel o Cristiana Raula Ledesmu, který si poranil sval. Marodka Řeků je tak dnes dosti rozsáhlá, jelikož nastoupit nemohou ani útočník Lomana LuaLua, Luciano Galletti, Vassilis Torosidis, Raúl Bravo a Didier Domi.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství Blues vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.25. Myslíte si, že Olympiakos dotáhne utkání alespoň do prodloužení, pak si vsaďte na jeho neprohru s kursem 3.32. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama