Hlavní obsah

Djokovič je v Dubaji favoritem

Tenisový turnaj v Dubaji se nám přehoupl do druhé poloviny. Ve čtvrtfinále nechybí vítěz úvodního letošního grandslamu - Novak Djokovič, jenž změří své síly s Igorem Andrejevem.

Článek

Na Andrejeva má Djokovič pouze dobré vzpomínky, loni se s ním střetl dvakrát na Rusově oblíbené antuce a vždy ho dokázal z turnaje vyřadit, i když nutno poznamenat, že v Estoril jen díky vítěznému tiebreaku třetího setu. Čtvrtfinále Roland Garros už mělo jasnější průběh, všechny tři sety skončily ve prospěch Srba v poměru 6:3.

Je docela možné, že v semifinále Australian Open předal Roger Federer své žezlo nastupujícímu králi Novaku Djokovičovi. V tuto chvíli stále 20letý rodák z Bělehradu totiž zvítězil v Melbourne s naprostým přehledem, když za celý turnaj ztratil pouhý jeden set - ve finále s Francouzem Tsongou. Od té doby se loňský vítěz turnajů v Adelaide, Miami, Estoril, Montrealu a Vídni představil na kurtech pouze před třemi týdny v Marseille, kde skončil ve druhém kole na raketě domácího Simona.

Jako poslední prověrku před dvěma prestižními turnaji série Masters v Indian Wells a Miami si Djokovič vybral turnaj v Dubaji, kde loni triumfoval Federer. Ten se však s letošním ročníkem už rozloučil, jelikož v úvodním kole nestačil na Andyho Murraye. „Upřímně, když se podíváte na loňské výsledky, styl obou hráčů a rychlost kurtu, jsem čekal, že Murray vyhraje,“ nechal se slyšet Djokovič, který si ve Spojených Arabských Emirátech poradil už s Marinem Ciličem a Fabricem Santorem.

O místo v semifinále se dnes popere s Igorem Andrejevem, momentálně 34. hráčem žebříčku ATP. Moskevský rodák je spíše vyznavačem oranžového povrchu, což potvrdil svým překvapivým loňským čtvrtfinále na French Open. Andrejev postoupil v Paříži mezi nejlepší osmičku nečekaně i proto, že se pár týdnů předtím vrátil do tenisového kolotoče po roční odmlce. Jak už bylo zmíněno, zuby si vylámal právě na svém dnešním soupeři, jemuž tak má co vracet.

V Dubaji však není zdaleka favoritem i proto, že letos prozatím na žádný výraznější úspěch nedosáhl. Nejlépe si vedl na antuce v Buenos Aires, kde vypadl ve čtvrtfinále s Jose Acacusem. V arabské metropoli se mu však překvapivě daří i na tvrdém povrchu, cestou mezi nejlepší osmičku porazil Jana Mináře a Richarda Gasqueta.

Myslíte si, že Andrejev vyhraje i dnes? Jste-li tohoto názoru, poté si na něj vsaďte - kurs je 5.65. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 1.07, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na Djokoviče.

Reklama