Hlavní obsah

Fiorentina přivítá rozjetý Everton

Možná vůbec nejpikantnější souboj dnešního programu Poháru UEFA uvidí italská Florencie, kde se představí našlápnutý Everton. Celek z Liverpoolu neprohrál osm ligových zápasů v řadě, díky čemuž bojuje o Ligu mistrů, Italové mají v domácí soutěži stejné cíle.

Článek

Málokterý fotbalový fanda nikdy neslyšel o Fiorentině, kterou lze bezesporu považovat za klub evropského formátu. Loni skončily Fialky na šesté příčce Serie A, letos myslí ještě výše, když v tuto chvíli zaobírají čtvrté místo tabulky a na třetí Juventus ztrácejí pouhý bod. Právě se Starou dámou hráli svěřenci trenéra Cesare Prandelliho o uplynulém víkendu a vítězstvím 3:2 si Turíně jistě zvedli sebevědomí.

To jim bezpochybně přijde vhod v dnešním zápase Poháru UEFA, v němž hostí anglický Everton. „Čeká nás velmi těžký zápas, ve kterém musíme vydržet s koncentrací. Hrají dobrý technický fotbal, ale jsou i fyzicky vyspělí. Hrají dobře po zemi a ve vzduchu jsou velmi dobře organizovaní. Musíme hrát stejně jako v posledních zápasech a pak můžeme pomýšlet na úspěch,“ konstatoval kouč Prandelli, který se bude muset obejít bez důležitých Fabia Liveraniho s Adrianem Mutuem.

Everton je v lize stejně jako domácí čtvrtý, ale s udržením této pozice do konce sezony to bude mít pravděpodobně těžší. Rovněž 53 bodů má totiž po včerejším vítězství městský konkurent FC Liverpool, který je bezesporu v boji o poslední příčku zaručující účast v Lize mistrů favoritem. Nevyjde-li to Evertonu, pak se bude opět muset spokojit s Pohárem UEFA, v němž se Toffees letos daří.

Svěřenci kouče Davida Moyese totiž prošli s velkou noblesou podzimní části, ve které neztratili ani jeden bod. Na výbornou si vedou prozatím i ve vyřazovacích bojích, jelikož Brann Bergen porazili doma i venku s celkovým skóre 8:1. „Tento souboj beru jako duel dvou týmu, které si v budoucnu zahrají Ligu mistrů. Fiorentina je velmi dobrý tým a myslím, že hodně podobný Evertonu. Jsou silní jako tým, silnější než nějaké hvězdy. Hrají dobrým systémem, což potvrdili o víkendu, díky čemuž mají jistě sebedůvěru,“ pěl slova chvály k soupeři kouč Moyes, jenž má k dispozici všechny své klíčové hráče.

Na vítězství Fiorentiny vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.15. Pokud věříte, že utkání vyzní ve prospěch Evertonu, je tu pro vás kurs 3.20. Na remízu určili bookmakeři kurs 3.10.

Reklama