Hlavní obsah

Davyděnka čeká neoblíbený soupeř

Eurotip.cz

Tenisový podnik v Dubaji se nám pomalu, ale jistě blíží ke konci, zbývá odehrát poslední tři zápasy. Semifinálové duely otevře souboj Nikolaje Davyděnka s Felicianem Lopezem. Zajímavá je dosavadní vzájemná bilance těchto hráčů, té totiž vévodí Španěl v poměru 3:0.

Článek

Všechna utkání jsou však staršího data, jelikož se píší do roku 2003, respektive 2004. Přesto Davyděnko jistě nepůjde do zápasu s čistou hlavou, jelikož není moc hráčů, s kterými má takovouto bilanci. Rozhodně si ale bude chtít spravit chuť a zároveň si konečně zase vybojovat účast ve finále.

Rodák z ukrajinského Severodoněcku neprožil loni nikterak slavnou sezonu, i když ji zakončil v Top 5. Vyhrát totiž dokázal pouze domácí turnaj v Moskvě, na žádném jiném podniku nehrál ani finále. Osudným se Davyděnkovi stávalo především semifinále, které si zahrál dokonce šestkrát. Mezi nejlepšími čtyřmi nechyběl na Roland Garros a US Open, ale v obou případech prohrál s Rogerem Federerem.

Letos prozatím pokračuje v podobném duchu, což dokazuje jeho semifinálová prohra v Dauhá s Andym Murrayem. Tradičně ne moc dobře si současný 5. hráč světa vedl na Australian Open, kde prohrál v osmifinále s krajanem Južným. V únoru poté sice pomohl Rusku v daviscupovém postupu proti Srbsku, ale následně skončil už ve 2. kole na turnaji v Rotterdamu. Poslední generálka na prestižní turnaje série Masters v Indian Wells a Miami mu však nyní vychází; v Dubaji si už poradil s Mohammedem Al Ghareebem, Janem Hernychem a silným Murrayem.

Nyní změří síly sice s méně známým, přesto neoblíbeným protivníkem. Feliciano Lopez letos do turnaje v Dubaji nic nepředvedl, ale arabský vzduch mu rozhodně svědčí. Překvapivé bylo už jeho vítězství s Jankem Tipsarevičem ze Srbska, jelikož v roce 2008 končil na turnajích zpravidla vždy hned v úvodním kole. Ve dvou setech si navíc následně poradil s Tomášem Berdychem a ani ve čtvrtfinále se výrazně nezapotil v zápase s Davidem Ferrerem.

„Na kurtech v Dubaji se cítím výborně. Podmínky jsou zde pro mě opravdu dobré a jsem šťastný, že vše takto vychází. Včera jsem porazil Berdycha, dnes Davida, a tak jsem šťastný, že jsem v Dubaji opět v semifinále. Je to bezesporu jeden z mých nejoblíbenějších turnajů,“ konstatoval po vítězství se svým krajanem 26letý Lopez, jenž si zahrál v Dubaji semifinále v roce 2004.

I přes všechna pozitiva mluvící ve prospěch Španěla, je dnes podle bookmakerů společnosti bwin favoritem Davyděnko, na jehož vítězství si můžete vsadit s kursem 1.40. Sázka na to, že do finále postoupí Lopez, je ohodnocena kursem 2.51.

Reklama