Hlavní obsah

Dortmund přivítá berlínskou Herthu

V páteční fotbalové nabídce nechybí tradiční bundesligová předehrávka, kterou dnes hostí dortmundský Signul-Iduna Park. Domácí Borussia přivítá konkurenční Herthu Berlín, jenž stejně jako domácí stále živí naději na evropské poháry.

Článek

Borussia Dortmund však nemá daleko ani konci tabulky, i když nutno dodat, že nejhorší týmy jsou bodově o hodně zpět a se záchranou by tento klub problémy mít neměl. Momentálně navíc rozhodně pomýšlí na přední příčky tabulky i proto, že čelo je dosti vyrovnané a o evropské poháry se bude bezesporu bojovat do posledních kol.

„Nemáme z 13. místa nejlepší výchozí pozici. Doposud jsme neměli v lize dobré období,“ konstatoval trenér Thomas Doll, jehož tým dnes čeká domácí zápas s Herthou. „Každý náš domácí zápas je svátkem a nechceme přemýšlet pouze o poháru. Naše myšlenky musí směřovat k bundeslize a dnes nás čeká nesmírně důležitý zápas. Jestliže vyhrajeme, dostaneme se před Herthu a poté můžeme jít ještě výše,“ dodal kouč, který se dnes bude muset obejít bez vykartovaného dua Robert Kovač - Dede. Do hry se naopak vracejí Alexander Frei, Tinga, Nelson Valdez a Diego Klimowicz.

Hertha Berlín se představila v předehrávce i minulý týden a nutno říci, že úspěšně. Celkem bez problémů si totiž poradila s Duisburgem a připsala si do tabulky důležité tři body za vítězství 2:0. V poměru 3:2 dokázali Berlíňané na podzim porazit i Dortmund a dnes by rádi uhráli dobrý výsledek také na hřišti soupeře.

„Cítíme více sebedůvěry. Snažíme se jít od zápasu k zápasu, ale v lize je to velmi těsné a vyhrajete-li tři nebo čtyři zápasy v řadě, pak jste výrazně nahoře. Jestliže budeme pokračovat ve výkonech z posledního zápasu, pak budeme úspěšní,“ řekl kapitán Josip Šimunič. Hertha nemá žádná čerstvá zranění a v dnešním zápase by tak měla ctít pořekadlo - vítězná sestava se nemění.

I přes stoupající formu hostů jsou dnes do role favorita podle bookmakerů společnosti bwin pasováni domácí s kursem 1.90. Remízu si vsadíte s kursem 3.25 a na vítězství Herthy Berlín za kurs 3.75. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama