Hlavní obsah

Heracles hostí nabuzený Utrecht

Osmadvacáté kolo nizozemské Eredivise dnes odstartuje na hřišti Heraclesu, kde se představí FC Utrecht. Domácí se v poslední době dostali z krize, ale ani hosté nejsou se sebevědomím na dně, o čemž vypovídá jejich výhra s Eindhovenem.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Heracles je aktuálně 13. celkem tabulky, když většinu bodů vybojoval na svém stadionu. Venku se svěřencům Gerta Heerkese daří až na jaře. V lednu nejdříve překvapili vítězstvím 5:0 ve Venlo a před týdnem si dokázali přivézt tři body z Groningenu.

Nyní čeká Heracles domácí zápas s Utrechtem. „Utrecht je velmi těžký soupeř, ale před týdnem jsme hráli dobře, tak proč by jsme to dnes nemohli zopakovat? Jsou nevyzpytatelní, dokáží porazit Feyenoord a pak ztratit se Spartou Rotterdam. Očekávám otevřený fotbal,“ konstatoval kouč Heerkes, jenž se dnes bude muset obejít bez zraněného veterána Roba Maase.

Tak zvaní Utregs loni skončili na deváté příčce tabulky, kterou zaobírají shodou okolností i nyní. Rozhodně by tak chtěli útočit na pozice zajišťující účast v evropských pohárech, ale ty jsou bodově dosti vzdálené. Avšak na dnešního soupeře mají velmi dobrý 11bodový náskok a sestupem tedy bezesporu nikterak výrazně ohrožení nejsou, ale po pár kolech může být vše jinak.

Tím spíše, že se v poslední době Utrechtu moc nedařilo. Po porážkách s Bredou, Venlo a Spartou Rotterdamu si však svěřenci Willema van Hanegema poradili před týdnem s lídrem tabulky - PSV Einhovenem. Utregs sice prohrávali po půlhodině hry 0:1, ale třemi brankami výsledek naprosto otočili a zaslouženě vyhráli. „Po minulé neděli je důvěra v týmu zpátky. Jestliže odehrajeme dnešní zápas stejně jako druhou polovinu duelu s PSV, musíme vyhrát. Na druhou stranu máme hodně absenci, tak uvidíme, jak se s tím vyrovnáme,“ nechal se slyšet kapitán Gregor van Dijk. Na listině zraněných jsou u hostů Sander Keller, Lucian Sanmartean, Etienne Shew-Atjon, Michel Vorm a Hans Somers.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou šance obou celků v dnešním zápas poměrně vyrovnané - na vítězství Heraclesu si můžete vsadit s kursem 2.40. Jestliže si ale myslíte, že utkání dospěje do nerozhodného konce, poté využijte sázky na remízu s kursem 3.20. Na hosty najdete u stejné společnosti kurs 2.60.

Reklama