Hlavní obsah

Liverpool přivítá tápající Newcastle

Hráči Liverpoolu se po nevydařeném úvodu letošního roku dostávají opět do výborné formy, díky čemuž jim již patří čtvrtá příčka zajišťující předkolo Ligy mistrů. Aktuálně 13. Newcastle musí rovněž bojovat o každý bod, avšak na druhém pólu tabulky - od sestupových pozic ho dělí pouhé 3 body.

Foto: REUTERS/Tony Gentile, Reuters

Fotbalista Dirk Kuyt z Liverpoolu

Článek

Reds hrají momentálně ve velké pohodě a z duelu proti Newcastlu berou jen 3 body. V domácí soutěži Liverpool neprohrál již 5 utkání. Po výhře nad Interem Milán si domácí poradili postupně s Middlesbrough, Boltonem a a ve středu rozstříleli 4:0 West Ham. Výhry proti Boro a West Hamu zařídil kanonýr Fernando Torres dvěma hattricky a zařadil se na 3. příčku tabulky střelců Premier league. „Liverpoolští příznivci jsou neobyčejní.. Podporovali mně od okamžiku, kdy jsem přišel do klubu a já bych pro ně chtěl pokračovat ve střílení branek,“ dodává 23letý forvard.

Domácí dnes budou postrádat Javiera Mascherana, který si proti kladivářům přivodil svalové zranění. Mimo hru je i obránce Steve Finnan, jenž léčí natažené kolenní vazy. V obraně se po zranění opět představí Slovák Martin Škrtel, naopak jeho německý kolega Daniel Agger zůstává na marodce. Možná i kvůli nedostatku defenzivních hráčů praktikoval Liverpool naposled velmi útočné rozestavení 3-4-3, které by mu mohlo přinést ovoce i dnes.

„V týmu roste sebevědomí a v dobrých výsledcích chceme pokračovat. Před duelem v Miláně je naším úkolem porazit Newcastle a udržet čtvrtou příčku v tabulce,“ dodává domácí kouč Benitez.

Newcastle angažoval po neuspokojivých výsledcích Sama Allardyceho v úvodu ledna nového kouče - Kevina Keegana. Ten měl přinést do týmu nový impuls, ale opak je pravdou. Straky pod jeho vedením v lize ještě nezvítězily a vstřelily pouhopouhé 3 branky. Aktuální výsledky ukazují rovněž děravou obranu hostí – Newcastle naposled prohrál 1:4 s Aston Villou, 1:5 s Manchesterem United a s Blackburnem těsně 0:1. „Samozřejmě že chce Kevin výsledkově mužstvo zvednout. Je to frustrující, ale jsem si jistý, že se výsledky dostaví,“ dodává vedoucí mužstva Newcastlu Chris Mort.

Hostům neulehčuje situaci ani zdravotní stav hráčů. Na marodce se nachází brankář Shay Given (třísla), Emre, Mark Viduka (oba lýtko) a Stephen Carr (kolenní vazy). Proti svému bývalému klubu se chce vytáhnout Michael Owen, který povede útok společně s Alanem Smithem.

Podle bookmakerů je pochopitelně jasným favoritem domácí Liverpool s kursem na výhru 1.35. Na vítězství hostů z Newcastlu si u bwinu můžete vsadit v kursu 8.00 rovné a na remízu je kurs 4.25.

Reklama