Hlavní obsah

Brémy chtějí udržet krok

Mnichovský Bayern dnes čeká domácí zápas s Karlsruhe a předpokládá se, že lídr tabulky s nováčkem nezaváhá. O čtyři body zpět jsou v tabulce Brémy, které před sebou mají těžký zápas ve Stuttgartu a zaváháním by mohly Bayern poslat do rozhodujícího trháku.

Článek

Jsou tomu tři týdny, co Werder uspěl v Allianz aréně - za remízu 1:1 si odvezl ze hřiště lídra bod. Od té doby však Bayern zvýšil o bod svůj náskok, navíc Mnichované hráli dvakrát venku, kdežto Brémy pouze jednou. Dnes se může lámat chleba v boji o titul, díky čemuž odcestovala družina Thomase Schaafa do Stuttgartu s velkými cíli, i když v týdnu zažila zklamání v Poháru UEFA, v jehož úvodním osmifinálovém zápase podlehla Glasgow Rangers 0:2.

„Je dobré, že už dnes nás čeká další zápas. Dává nám to šanci zapomenout na čtvrteční neúspěch. Můžeme ihned předvést lepší výkon, speciálně ofenzivní,“ konstatoval útočník Aaron Hunt. Brémy to však nebudou mít jen tak jednoduché i z toho důvodu, že si dnes musí odpykat karetní trest špílmachr Diego. Mimo hru zůstávají také zranění Pierre Wome a Torsten Frings. Nejisté jsou starty Petriho Pasanena a Ivana Klasniče.

Stuttgart prožívá dosti zvláštní sezonu. I když dokázal vyhrát už deset zápasů, je s 31 body až na 9. příčce tabulky. Mezi důsledky nepatří pouze jeden neodehraný zápas k dobru, ale především pouhá jedna remíza a hned deset porážek. Poslední dva zápasy však Roten vyhráli, když si tři body nejdříve přivezli z Duisburgu a následně doma zvítězili 3:1 s Karlsruhe.

Za posledních 14 dní si ale svěřenci trenéra Armina Veha připsali i neúspěch, jelikož vypadli z domácího poháru, i když měli za soupeře druhouligovou Jenu. „Musíme potěšit fanoušky po zbytečné prohře s Jenou,“ konstatoval Brazilec Cacau, jehož dnešní start je nejistý. „Nejdůležitější věc je vyhrát. Nezáleží na tom jestli budu hrát nebo ne,“ dodal forvard Stuttgartu. V sestavě domácích se jistě neobjeví zraněný Sami Khedira.

Obě mužstva patří k nejkvalitnějším v bundeslize. Bookmakeři společnosti bwin to zohlednili poměrně vyrovnanými kursy. Věříte-li, že dnes Brémy nezaváhají, poté si vsaďte s kursem 2.65 na jejich vítězství. Kurs na remízu má hodnotu 3.20 a na vítězství domácího Stuttgartu 2.45.

Reklama