Hlavní obsah

Udrží Inter kurs k titulu?

V úvodním zápase 27. kola by si měl Inter s Regginou připsat povinné tři body. Zato druhé utkání mezi Palermem a Udinese slibuje boj na ostří nože, ve kterém půjde o Pohár UEFA.

Článek

Inter Milán - Reggina Calcio  (sobota 18:00)

Na stadion Giuseppeho Meazzy zavítá v rámci 27. kola italské nejvyšší soutěže Reggina, aby se zde střetla s vedoucím Interem Milán. Nerazzurri se v posledních zápasech příliš nedařilo. Již třikrát za sebou nedokázali vyhrát a v posledním kole si navíc připsali první porážku v sezoně. Díky tomu se jejich náskok na čele tabulky snížil na 6 bodů.

Inter čeká příští týden přetěžký souboj v dohrávce Ligy mistrů, kde bude muset dohánět dvoubrankový náskok Liverpoolu z prvního zápasu. Nerazzurri mají velice početnou marodku a trenér Mancini si již nesmí dovolit nikoho ztratit. Jako poslední byl zatím na listinu zraněných dopsán Christian Chivu, který si v utkání s Neapolí poranil rameno. Navíc ještě stihl ve zmiňovaném utkání obdržet žlutou kartu a pro zápas s Regginou je suspendován. Jeho místo v obraně by měl zaujmout kapitán Zanetti. Nejenom tato změna ale nejspíše postihne domácí obranu, protože Mancini se chystá místo Rivase nasadit Burdissa, který je zpět po karetním trestu. Dvojice Argentinců Cambiasso, Crespo by také měla dostat šanci, když ji místo v sestavě přenechají Pele s Balotellim.

Čtyři body z posledních třech zápasů – jedním byla výhra nad Juventusem – stály nakonec místo dnes již bývalého trenéra Regginy Renza Ulivieriho. Zkušený taktik tak na lavičce Regginy příliš dlouho nevydržel. Do funkce byl totiž jmenován v listopadu loňského roku, když nahradil Ficcadentiho. Průměrný zisk Regginy na zápas od té doby činí jeden bod a po posledním remízovém utkání 0:0 s Palermem byl Ulivieri nahrazen dosavadním trenérem mládežnického týmu Neviem Orlandim. Na Orlandiho čeká opravdu těžký debut, jelikož odvézt jakýkoliv bod ze San Sira bude obrovsky těžké. Od nového kouče se očekává přestavba základní sestavy, takže zatím není jasné, jaká jedenáctka na trávník vyběhne.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:

Julio Cesar; Maicon, Burdisso, Materazzi, Zanetti; Vieira, Cambiasso, Maniche; Figo; Crespo, Suazo

Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:

Novakovic; Lanzaro, Valdez, Cirillo, Aronica; Vigiani, Barreto, Cascione; Brienza, Makinwa; Amoruso

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.35 - 9.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Citta di Palermo - Udinese Calcio

Jedno z největších lákadel 27. kola Serie A bude zajisté k vidění na Stadio Barbera, kde domácí Palermo přivítá Udinese. Palermo po skvělém startu začalo v posledních týdnech až příliš ztrácet a zásluhou nepříznivých výsledků se propadlo až na 9. místo. Na šesté Udinese, které bude chtít vyhrát a pojistit si tak poslední příčku zajišťující pohárovou Evropu, ovšem ztrácí jen čtyři body a případné vítězství, by je mohlo ještě katapultovat zpět do boje o pohárové příčky.

Palermo v posledním kole remizovalo na půdě Regginy 0:0 a trenér Guidolin byl s výsledkem spokojen. "Bylo to pro nás pozitivní utkání, protože body ze hřišť soupeřů potřebujeme." Také hostům z Udinese se v posledním kole dařilo, když zvítězili na konkurenční Atalantou 2:0. "Proti Atalantě jsme předvedli dobrý výkon. V posledních zápasech jsme se hodně zlepšili," podotkl trenér Marino.

Největší problémy domácímu trenéru Guidolinovi dělá zdravotní stav klíčového útočníka Amauriho, který si v posledním zápase přivodil svalové zranění a utkání nejspíše nestihne. Stoprocentně v pořádku také není brankářská jednička Alberto Fontana, ale ten by na rozdíl od Amauriho měl nastoupit.

Také na druhé straně bude muset trenér Marino udělat v základní sestavě několik změn. Pravděpodobně ale nic nezmění na útočném stylu, který je letos pro Udinese typický. Mimo hru je Kolumbijec Zapata, kterého nahradí v obraně Felipe. Na levém křídle pak Dossenu zastoupí Chilan Mauricio. Tříčlenný útok bude složen z Pepeho, Quagliarelly a Di Nataleho.

Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:

Fontana; Rinaudo, Barzagli, Biava; Zaccardo, Migliaccio, Guana, Simplicio, Cassani; Miccoli, Cavani

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:

Handanovic; Coda, Felipe, Lukovic; Ferronetti, D’Agostino, Inler, Isla; Pepe, Quagliarella, Di Natale

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.90 - 3.10

Tip EuroFotbal.cz: 02

Reklama