Hlavní obsah

Liberec hostí Žižkov, Plzeň jede do Zlína

Liberec, který skvěle odstartoval do jarní části soutěže, přivítá na svém hřišti Žižkov. Také timu se s výjimkou zápasu na Letné na jaře daří. Ve Zlíně se představí Plzeň, která v minulém kole utrpěla debakl od Ostravy a má co napravovat.

Článek

Slovan Liberec - Viktoria Žižkov  (sobota 15:00)

Zápasem mezi Libercem a Žižkovem se rozehraje v sobotu 20. kolo Gambrinus ligy. Fotbalistům Slovanu se narozdíl od podzimu skvěle vyvedl vstup do jara. Svůj vzestup budou chtít potvrdit doma, kde přivítá Viktorii Žižkov. Ta by zase ráda navázala na domácí vítězství nad pražským rivalem z Bohemians.

Svěřencům kouče Ladislava Škorpila zatím krásně vychází cíle pro druhou část nejvyšší tuzemské soutěže. Ze třech jarních zápasů vytěžili celkem sedm bodů, což je katapultovalo v tabulce už na osmé místo, přičemž po podzimu figurovali poblíž sestupového pásma. Po výhře ve Zlíně nyní Liberec čeká návrat na domácí půdu, kde se střetne se Žižkovem, který sice okupuje dvanáctou pozici, ale na sobotního soupeře ztrácí pouhé dva body. "Dvakrát jsme vyhráli a byla by škoda, kdybychom to znehodnotili domácí ztrátou. Bude důležité se vyhnout výkyvům, které nás potkaly i ve Zlíně," řekl liberecký kouč Ladislav Škorpil, jemuž bude scházet zraněná trojice hráčů - Vácha, Gecov a Frejlach. Otazník visí nad startem Bílka s Papouškem.

I Žižkov může být vcelku spokojen s vstupem do jarní části ligy, až na střetnutí se Spartou, které Viktorka jednoznačně prohrála 1:6. Jinak se radovala pouze z vítězství. Fotbalové jaro odstartovala doma výhrou 1:0 a v minulém kole také před domácím publikem si vyšlápla tentokrát na Bohemians, které zdolala 2:1. Navázat na výsledek z pražského derby, jenž Žižkov povzbudil do dalších bojů, se pokusí v Liberci. "Výhra nad Bohemians nás povzbudila, ale nikdy není dobré být v euforii," řekl trenér Stanislav Griga, jehož tým venku pětkrát za sebou prohrál a navíc pod Ještědem se nikdy neradoval ze zisku třech bodů. V sestavě hostí budou chybět Bukač, Novotný a Kučera.

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:

Zlámal - Šinglár, Holeňák, Polák, Janů - Dočkal, Bílek, Dort, Papoušek - Kerič, Nezmar.

Viktoria Žižkov - pravděpodobná sestava:

Bartalský - Šťastný, Labant, Kropík, Xavier - Stracený, Tinga, Procházka, Kušnír - Švancara, Kalod.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 6.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Tescoma Zlín - Viktoria Plzeň

Fotbalová Tescoma stále čeká na své první jarní body a o ně se pokusí v dalším ligovém kole, kdy přivítá v sobotu na svém hřišti Plzeň, která bude chtít odčinit herní výpadek z minulého víkendu.

Zlínští fotbalisté začali druhou polovinu ligy úplně jinak, narozdíl od skvělého úvodu ligové sezony na podzim. Na jaře odehráli zatím tři zápasy a v nich nezískali ani jeden bod. Díky tomu jim patří aktuálně až jedenáctá pozice v tabulce. Další příležitost na první jarní zisk budou mít zítra opět v domácím prostředí, kde tentokrát budou hostit plzeňskou Víktorii. S tímto mužstvem mají svěřenci trenéra Pavla Hoftycha velice špatnou domácí bilanci. Již čtyři roky nad Plzní nezvítězili. A v případě dalšího zaváhaní by se Moravané zařadili do okruhu aspirantů na sestup. "Situace je z našeho pohledu kritická. Snažíme se hráčům zvednout sebevědomí, ale ukončit sérii se asi nepodaří jen krásou, ale především bojovností," řekl trenér domácích Pavel Hoftych, jenž proti Plzni bude postrádat oba zraněné hráče Pacandu a Vrtělku.

Plzeň jede do Zlína odčinit výsledkový nezdar z minulého kola, kdy doma podlehla Baníku nečekaně 0:4. "Jsme všichni zdravě vyhecovaní a na zápas se moc těšíme. Po minulém debaklu s Ostravou máme co napravovat," popisuje atmosféru v kabině Západočechů obránce Jan Lecjaks. Na zlínské Letné by se mělo podle všeho hrát na špatném terénu. "Proto odhaduji, že půjde o velký boj. Musíme být agresivní v osobních soubojích," dodává Lecjaks. Podle kouče Stanislava Levého musí jeho svěřenci v nadcházejícím zápase zlepšit agresivitu oproti souboji s Baníkem. "Chtěli jsme jen hrát fotbal, ale poznali jsme, že to nejde. Musíme se z toho poučit a být agresivní," řekl lodivod šestého Plzně, jemuž se do sestavy vrací opory Trapp a Varadi, kteří pykali kvůli karetním trestům

Tescoma Zlín - pravděpodobná sestava:

Baránek - Zúbek, Zbožínek, Kroča, Penner - Musil, Kraus, Šmahaj, Malár - Vyskočil, Žůrek.

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:

Ilizi - Malcharek, P. Knakal, Rada, Lecjaks - Petržela, Navrátil, Sylvestre, Krbeček, Róth - Psohlavec.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.90 - 3.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reklama