Hlavní obsah

Zapomene Real Madrid na vyřazení z Ligy mistrů?

Jen dva sobotní zápasy nabízí španělská Primera Division. Real Madrid nastoupí doma proti Espanyolu a pokusí se zastavit sérii nepříznivých výsledků, která vyvrcholila vyřazením z Ligy mistrů. Atlético se naopak v Zaragoze bude snažit navázat na výkon z minulého kola, v němž přehrálo Barcelonu.

Článek

Real Madrid - Espanyol Barcelona  (sobota 20:00)

Real Madrid se ještě vzpamatovává z předčasného vyřazení v osmifinále Ligy mistrů. Tento neúspěch se bude snažit zažehnat ve 27. kole La Ligy na vlastním hřišti proti Espanyolu Barcelona. "Los periquitos" se po slibném začátku Primera División mírně trápí a rádi by se vrátili do popředí tabulky.

Přes vyřazení ze španělského poháru a LM zbývá Bílému baletu ještě naděje na zisk ligového titulu. Nejbližším soupeřem, s kterým změří Real síly je Espanyol. Katalánský celek v prvním utkání nad prozatimním lídrem Primera División zvítězil 2-1, nicméně od Nového roku zvítězil venku pouze jednou na hřišti Getafe. Naproti tomu Real prohrál od začátku La Ligy na stadionu Santiago Bernabéu pouze jednou právě s Getafe a s Espanyolem neztratil body od roku 2001.

Bílý balet sužuje i nadále celkem rozsáhlá marodka. Posledním přírůstkem je pravý bek Salgado, který se zranil v zápase AS Řím. Přídal se tak k Van Nistelrooyovi, který ještě nedoléčil svůj kotník, Robbenovi a Metzelderovi. Nastoupit nebude moci ani Sergio Ramos kvůli červené kartě z posledního ligového duelu proti Huelvě. Do sestavy se naopak vracejí Sneijder a Saviola a zdravotní potíže překonal i Cannavaro.

Bernd Schuster tudíž postaví do branky tradičně Casillase. Obranu vytvoří na stoperu Pepe a Cannavaro, na krajích obrany se objeví Torres a Heinze. Do středu zálohy nasadí německý kouč Gaga a Baptisty s Gutim jako špílmachrem a na křídle s Drenthem. Útok bude mít na starosti dvojice Raúl a Robinho.

Hostující trenér Valverde se bude moci opět po dlouhé době spolehnout na kapitána Tamuda, i když není jasné, zda klubová ikona nastoupí v základní sestavě. Naproti tomu bude chybět tvůrce hry De la Peňa.

Branku Espanyolu bude hájit kamerunský brankář Kameni, který bude mít před sebou dvojici stoperů Jarque a Torrejón a po stranách Davida Garcíu a Argentince Zabaletu. Ángel a Moisés Hurtado vytvoří záložní dvojblok, na křídlech se budou hnát dopředu Riera a Valdo, na spojce bude účinkovat v dobré formě hrající Luis García a na hrotu zřejmě nastoupí Ewerthon.

Utkání mezi Realem a Espanyolem zahají ve 20.00 CET zahájí rozhodčí Muňiz Fernández.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:

Casillas - Torres, Pepe, Cannavaro, Heinze - Guti, Gago, Baptista, Drenthe - Robinho, Raúl

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:

Kameni - Zabaleta, Jarque, Torrejón, D.García - Valdo, M.Hurtado, Ángel, Riera - L.García, Ewerthon

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.90 - 6.50

Tip EuroFotbal.cz: 0

Real Zaragoza - Atlético Madrid  (sobota 22:00)

Na stadionu La Romareda se utká trápící se Zaragoza s Atlétikem Madrid. Zaragoza zažívá kritickou sezonu. Ambiciózní celek, který se měl rvát o evropské poháry, se krčí v tabulce na sedmnáctém místě, jen o skóre před osmnáctou Huelvou.

Poté co Los Maňos v minulém kole po páté za sebou prohráli (na hřišti posledního Levante 2:1) rezignoval na svoji trenérskou funkci Javier Irureta. Novým koučem Realu se stal čtyřiašedesátiletý Manolo Villanova, který je již čtvrtým trenérem klubu v této sezóně. Zaragoza sice disponuje skvělým útočným duem Milito, Oliveira ovšem má po Levante nejhorší obranu v lize. "Jsme velice motivování, musíme vyhrát tento zápas, protože naše pozice v tabulce neodpovídá síle našeho týmu, " řekl obránce Carlos Diego.

Atlético je na tom v tabulce o mnoho lépe než její sobotní soupeř, klub z hlavního města se vyhřívá na čtvrtém místě, které jak známo zajištujě účast v Lize mistrů. Ovšem poslední výkony madridského celku jsou velmi nevyrovnané, po dvou porážkách v lize a vypadnutí z Poháru UEFA dokázali v posledním ligovém kole svěřenci trenéra Aguirreho porazit silnou Barcelonu na vlastním stadionu 4:2.

V dobrém světle se předvedl zejména útočník Sergio Aguero, který věří, že výhra nad Barcou dodala týmu patřičnou sebedůvěru:"Výhra nad Barcelonou pro nás byla důležitá po té slabé formě která nás potkala. Několik špatných výsledku a výpadek z Copa del Rey i z Poháru UEFA nás poslaly trochu do kolen, ale naštěstí jsme vyhráli velký zápas nad Barcou. Tým má nyní velkou sebedůvěru, potřebujeme hrát v Zaragoze stejným způsobem jako s Barcelonou." Kouč Aguirre může počítat hned z trojící navrátilců – Seitaridisem, Mottou a brankářem Leo Francem, jenž se vrací po tříměsíčním zranění, je však nepravděpodobné, že by vyřadil ze sestavy Abbiatiho.

Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:

Cesar - Diogo, Paredes, Ayala, Juanfran - Luccin, Sergio Garcia, Zapater, Gabi, Matuzalem - Diego Milito.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:

Abbiati - Valera, Ibanez, Perea, Antonio Lopez - Camacho, Raul Garcia, Maxi Rodriguez, Simao - Aguero, Forlan.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.15 - 2.55

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reklama