Hlavní obsah

Rangers i Boston bojují

Nedělní program NHL je na zápasy bohatý. Většina z nich dokonce začíná dříve, než bývá zvykem. Jako první vyjedou na led hokejisté Pittsburghu, kteří budou hrát v hlavním městě USA. V centrální divizi hostí Detroit Nashville. Skvěle hrající San Jose hraje na ledě Minnesoty. Rangers a Boston mají před dnešním vzájemným duelem stejný počet bodů.

Článek

New York Rangers se po špatném vstupu do nového roku znovu zvedli. Za uplynulý měsíc neodešli z ledu bez bodu ani jednou a téměř tři čtvrtiny zápasů vyhráli. Ve vhodných chvílích dokázal Lundqvista v brance nahradit i Valiquette. Jágr se v útoku naopak stále spíše hledá. Deset dnů se již v obraně neobjevuje Mara, ale zapadl do ní Backman, se kterým dorazil s koncem přestupů z druhého konce pobřeží také útočník Sjöström. Do sestavy Rangers se nyní naopak nevejdou Průcha, Hollweg a Strudwick. Trenér si to může dovolit, protože mu kádr nenarušují žádná velká zranění. Vcelku spokojen může být s hrou týmu v oslabení. Jeho mužstvo je také nyní ve většině zápasů střelecky aktivnější než kterýkoli sok, s nímž se potkalo.

Boston se nejprve v únoru velmi trápil doma. Venku se mu však mimořádně dařilo, když ve druhém měsíci tohoto roku vyhráli pět ze šesti utkání hraných mimo vlastní led. Bylo vcelku lhostejné, zda chytal Thomas či Auld. V tomto týdnu ovšem Boston zažil dva velké debakly, při nichž vždy druhý jmenovaný prvního musel vystřídat. Auldovi se při jeho posledních startech dařilo lépe, včera pro tým dlouho držel takový stav, aby jeho spoluhráči mohli ve posledních pěti minutách skóre otočit. Medvědům se to také podařilo díky využitým přesilovkám, což byl pro ně dosud v březnu dosti velký problém. Dnes se jejich trenér bude muset obejít bez kapitána Cháry. V obraně budou nejspíše chybět i Ward a Alberts. V útoku Bostonu se skvěle rozehrál Krejčí, Sobotka z něj naopak včera vypadl.

Bookmakeři bwin očekávají, že rozhodne momentální forma a domácí klub se od svého soupeře v tabulce východní konference odpoutá. Na první vítězství New Yorku Rangers nad dnešním sokem v této sezóně vypsali kurs 1,75 . Hostům se již několik sezón proti domácím nedařilo tolik jako v té letošní. Boston sehraje v tomto týdnu ovšem páté utkání, což je i na NHL neobvyklá zátěž. Tentokrát si lze vsadit na jeho výhru v kursu 3,7 .

Reklama