Hlavní obsah

Zvýší Arsenal náskok na čele?

Lídr Premier league Arsenal dnes zavítá na půdu 14. Wiganu, který potřebuje body jako sůl – na sestupové příčky má náskok pouhé 2 body. Gunners si mohou minimálně do příštího víkendu vytvořit čtyřbodový odstup od druhého Manchesteru, který včera podlehl v FA Cupu Portsmouthu a v lize má pauzu.

Článek

Domácí předvádějí velmi nevyrovnané výkony. Po výhře nad West Hamem z úvodu února Latics podlehli dalšímu aspirantovi na sestup Sunderlandu 0:2, avšak v zápětí zdolali stejným poměrem beznadějně poslední Derby County. Naposled získal Wigan cenný bod za bezbrankovou remízu na půdě Manchesteru City.

„Proti City jsme mohli i zvítězit. Pokud někdo sahal po 3 bodech, tak jsme to byli jedině my. Hrát proti Wiganu na jeho stadionu nebude lehké pro nikoho a na Arsenal jsme připraveni,“ říká 27letý útočník Marlon King, který je opět připraven nastoupit na hrotu po boku Emile Heskeyho.

Domácí kouč určitě bude mít příjemné starosti s poskládáním základní jedenáctky. Po více než měsíc trvajících problémech s žebry je opět fit 23letý Ryan Taylor a zkušený záložník Kevin Kilbane doléčil pohmožděné chodidlo. Trenér Steve Bruce tak může proti Arsenalu nasadit nejsilnější sestavu.

Hosté z Londýna momentálně v domácí soutěži příliš nezáří. Po výhrách s Manchesterem City a Blackburnem svěřenci kouče Wengera dvakrát remizovali - nejprve nestačily dvě branky Walcotta na výhru v Birminghamu a jediný bod proti Aston Ville zachraňoval až v 90. minutě Niclas Bendtner. V úterním střetnutí Ligy mistrů však Gunners převedli výborný výkon a výhrou 2:0 zmařili šance AC Milán na obhajobu prvenství v milionářské soutěži. I přes několik zraněných zadáků navíc Arsenal naprosto vymazal útočníky italského celku.

„V honbě za titulem musíme po výhře v Miláně potvrdit formu proti Wiganu. Čeká nás velký test – domácí jsou pod tlakem a nechtějí sestoupit,“ konstatoval trenér Arsene Wenger. Francouzský kouč se dnes bude muset obejít bez Thea Walcotta, který si ve čtvrtečním přátelském utkání rezervy poranil stehno. Proti Rossoneri se hostům zranil Abou Diaby a kvůli kartám si nezahraje ani Emmanuel Eboue. Na marodce se dále nacházejí Kolo Toure, Alex Song a také Tomáš Rosický. V útoku se nejspíš představí duo Adebayor - Bendtner. Trenér Wenger však může použít žolíka v podobě uzdraveného Robina van Persieho.

Na vítězství domácího Wiganu určila sázková kancelář bwin vysoký kurs 6.50. Na výhru hostujícího Arsenalu vypsali bookmakeři kurs 1.50 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.55.

Reklama