Hlavní obsah

V Bundeslize se dnes hraje o poháry

Bundesligová neděle přinese zápasy dvou zástupců německého fotbalu v Poháru UEFA. Hamburk zajíždí do Norimberku a bude hájit třetí příčku před Leverkusenem, který doma přivítá Hannover...

Článek

Bayer Leverkusen - Hannover 96  (neděle 17:00)

V dohrávce 23. kola přivítá Bayer Leverkusen na domácím stadiónu desátý Hannover. Celek trenéra Skibbeho má za sebou úspěšný zápas Poháru UEFA proti Hamburku (1:0) a dobrou pozici pro odvetné utkání.

Bez velkých starostí a s plnou koncentrací se mohl Bayer připravovat na nedělní zápas proti Hannoveru. Do kádru se vrátili opět Vratislav Gresko a Dimitry Bulykin a tím má trenér Skibbe více možností pro výběr. "Pro Hannover je to poslední šance se přiblížit k pohárovým pozicím a tomu chceme samozřejmě zabránit. Konkurenty si chceme držet hezky od těla," říká trenér Skibbe. Na úvodní zápas proti Hannoveru všichni z Bayeru ještě rádi vzpomínají. Góly Stefana Kießlinga, Artura Vidala a penaltou Gekase porazili Hannover 3:0. "Víme, že v odvetném zápase to nebudeme mít jednoduché, ale s Bochumí jsme propásli tři body a to chceme napravit," říká záložník Bernd Schneider.

Trenér Hannoveru Hecking má před nedělním zápasem vrásky na čele, co se týká zranění. Vedle dlouhodobě zraněných Brdariče, Yankowa a Sal Zizza vypadli z kádru Frank Fahrenhorst (problémy s vnitřním kolenním vazem), Vinicius (bolesti zad), Jan Rosenthal (zánět stydké kosti) a ještě na v poslední chvíli nastydl Albánec Altin Lala.

Dobré šance hrát od začátku má Benjamin Lauth, který nastoupil krátce již minulý týden a na svoji šanci se může těšit Dariusz Zuraw, který by mohl eventuelně zaskočit do obrany vedle Ismaela. Přes všechny problémy se sestavou zůstává cílem potvrdit vítězství z minulého týdne proti Norimberku.

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:

Adler - Castro, Friedrich, Haggui, Sarpei - Schwegler, Rolfes - Schneider, Kießling, Barnetta - Gekas

Hannover 96 - pravděpodobná sestava:

Enke - Cherundolo, Ismael, Vinicius, Tarnat - Balitsch, C. Schulz - Krebs, S. Pinto, Huszti - Hanke

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.30 - 4.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

1. FC Norimberk - Hamburger SV

V nedělní dohrávce 23. kola se bude snažit oloupit o body domácí Norimberk třetí HSV.

Trenér Thomas von Heesen při veškerém respektu nemá z Hamburku žádný strach. Do zápasu jde jako outsider, který nemá již co ztratit. Přesto nabádá své hráče, aby nastoupili s vědomím a touhou HSV porazit. V této situaci je každý zápas výzvou jak pro hráče, tak i pro diváky.

Během páteční tiskové konference se Von Heesen zmínil o změně brankáře pro nedělní zápas. Místo Blažka nastoupí do brány Daniel Klewer. Robert Vittek a Zvjezdan Misimovič jsou oba po dlouhodobém zranění dobrou alternativou. Kdo definitivně nenastoupí je Jan Koller, který si odpykává trest. Další otazník nad nasazením visí nad Matthewem Spiranovičem, který měl posledně problémy s přitahovači.

Trenér HSV Huub Stevens před novináři potvrdil, že zápas Poháru UEFA proti Leverkusenu je historií a plně se soustředí na nadcházející zápas proti Norimberku. Apeluje na své hráče, aby pokračovali v úspěších, kterých již v zápasech venku docílili, jako například v Mnichově nebo proti Schalke. Do Norimberku nepojedou Guy Demel a Vincent Kompany, Mohamed Zidan si stěžuje na stehenní sval a také zůstane v Hamburku.

Do kádru se poprvé vejde Macauley Chrisantus. Demelovu pozici nahradí zřejmě Jerome Boateng. Za Kompanyho zaskočí předběžně Piotr Trochowski.

1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:

Klewer - D. Reinhardt, Wolf, Glauber, Pinola - Galasek, Kluge - Misimovic - Vittek, Charisteas, Saenko

Hamburger SV - pravděpodobná sestava:

Rost - Boateng, B. Reinhardt, Mathijsen, Benjamin - de Jong, Jarolim - Trochowski, van der Vaart, Olic - Guerrero

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.15 - 2.20

Tip EuroFotbal.cz: 10

Reklama