Hlavní obsah

Sníží Sparta náskok Slavie?

Slavia Praha sice včera dvakrát v Ostravě vedla, ale nakonec se musela spokojit s bodem za remízu 2:2. Tento výsledek bezesporu nahrál Spartě, která se dnes může dotáhnout čelu tabulky na rozdíl dvou bodů. Na Letné ji však nečeká lehký zápas - Teplice jsou 5. celkem tabulky.

Článek

Dvoubodový rozdíl byl mezi Spartou a Slávií už před 14 dny, ale minulý týden tým z Letné zaváhal v Olomouci. Sešívaní toho využili a zvýšili svůj náskok zpět na pět bodů. Nyní se může historie opakovat v opačném gardu, jelikož včera Slávisté zaváhali v Ostravě a pondělní dohrávku dnes obstará Sparta.

Na Letné ale dnes nečeká Pražany nic jednoduchého. I když Teplice nepůsobí na jaře nejjistějším dojmem, patří stále mezi elitu Gambrinus ligy. Z podzimního vzájemného duelu si navíc Sparta neodvezla pouze porážku 1:2, ale také disciplinární tresty pro Řepku s Abrahámem. „Máme co napravovat. Sportovně chceme soupeři vrátit tehdejší porážku, ale stejně jako obvykle to bude těžký zápas, oba týmy v posledních letech svádí velké bitvy,“ konstatoval trenér Michal Bílek, který jako hráč i kouč působil v obou klubech. Sparta se v zápase musí obejít bez vykartovaného jarního střelce Miroslava Slepičky, jehož s největší pravděpodobností nahradí Libor Došek.

V první polovině sezony se spíše trápila Sparta, nyní je tomu naopak. Teplice sice v úvodním jarním kole porazili 1:0 Most, ale následně utrpěli debakl 0:4 v Liberci a minulý týden Na stínadlech podlehli překvapivě Brnu. „Protože jsme v posledních zápasech nehráli s takovou lehkostí jako na podzim, tak jsme v tomto týdnu měli volnější tréninky - s balónem, herní věci, nohejbálek, aby se kluci zase na tréninky těšili a fotbal je začal bavit,“ ohlédl se za tréninkovou náplní mužstva asistent trenéra Zdeněk Klucký.

Na Letné tak nastoupí Tepličtí s čistými hlavami a rozhodně budou chtít uspět i proto, že hned několik hráčů prošlo mužstvem soupeře - Patrik Kolář, Martin Klein, Petr Lukáš, Pavel Verbíř, Michal Doležal a Tomáš Jun. „Strašně se těším. Strávil jsem tam spoustu let. Dofuám, že se nám zápas povede a odjedeme ze Sparty se ctí,“ řekl k zápasu teplický kanonýr Tomáš Jůn. Zdravotní problémy mají Ljevakovič a Gašparík.

Tepličtí vstoupí do utkání podle bookmakerů společnosti bwin v roli velkého outsidera a vsadit si tak na ně můžete v kursu 7.50. Remízu ocenili kursem 3.95 rovné. Na Pražského favorita najdete u stejné společnosti kurs 1.38.

Reklama