Hlavní obsah

St. Pauli hostí Mnichov 1860

V pondělním fotbalovém programu nechybí tradiční dohrávka 2. bundesligy. O důležité body se dnes na svém stadionu popere St. Pauli s ambiciózním Mnichovem 1860.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

St. Pauli loni ovládlo jižní skupinu třetí nejvyšší německé fotbalové ligy, čímž si vydobylo účast v prestižnější soutěži. V té si však letos nevede zrovna nejlépe a jak už to tak vypadá, s udržením bude mít problémy. Z 2. bundesligy totiž padají hned čtyři nejhorší a na poslední sestupovou příčku mají Ligoví piráti náskok pouhých čtyř bodů.

Svěřenci trenéra André Trulsena však mají k dobru dnešní zápas s Mnichovem 1860, ve kterém chtějí bezesporu uspět i proto, že minulý týden prohráli s Offenbachem. „Chceme si spravit chuť a věřím, že doma zůstanou všechny body,“ řekl asistent trenéra Holger Stanislawski. V sestavě domácích se určitě neobjeví zranění Alex Ludwig, Fabian Boll a Thomas Meggle.

Mnichov 1860 skončil loni na osmé příčce tabulky, čímž zdaleka nenaplnil své postupové ambice. Letos nemá vedení tohoto klubu tak velké plány, jelikož v létě poměrně značně oslabilo. Postupu by se však jistě nebránilo i proto, že si Lvi nevedou prozatím vůbec špatně. S dnešním zápasem k dobru totiž ztrácí na postupovou příčku 7 bodů, což není nic nedostižitelného.

Na hřišti St. Pauli však nečeká muže kouče Marca Kurze žádný lehký zápas, ba naopak. „St. Pauli budou hrát naplno celých devadesát minu i proto, že za nimi bude stát vyprodaný stadion,“ varuje trenér Kurz, který se bude muset obejít bez vykartovaného Gregga Berhaltera. Zranění jsou navíc Antonio di Salvo, Berkant Göktan a Marek Schroth.

Utkání nemá výrazného favorita, na St. Pauli si tak můžete vsadit s kursem 2.60. Remíza je oceněna hodnotou 3.05 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 2.60.

Reklama