Hlavní obsah

Smaže Inter dvoubrankové manko?

Je tomu pomalu měsíc, co Liverpool vyhrál na Anfield Road 2:0 s Interem Milán a vypracoval si tak velmi dobrou výchozí pozici pro osmifinálovou odvetu Ligy mistrů. Italové však stále nic nevzdávají a na San Siro se o postup budou prát jak jen to půjde.

Článek

Liverpool nepostoupil do osmifinále milionářské soutěže s nikterak velkým přehledem, ba naopak. Až do posledního kola musel bojovat, jelikož na začátku podzimu zaváhal s Portem, Marseille i Besiktasem. Mizerné výsledky doprovázeli Reds i v Premier league, ale v poslední době nabírají formu na všech frontách. V lize od začátku února zaváhali pouze jednou - remizovali na Stamford Bridge s Chelsea.

Svou formu chtějí svěřenci trenéra Rafaela Beniteze potvrdit i dnes v Miláně, kam přicestovali v dobré psychické pohodě. Náskok z prvního duelu totiž není nikterak malý a k postupu do čtvrtfinále je Liverpool bezesporu blíže než domácí. „Nemůžeme myslet na to, že vedeme 2:0. Letíme do Milána s tím, jako by to bylo 0:0. Možná, že bude potřeba předvést vůbec náš nejlepší výkon v sezoně, protože Inter je špičkový soupeř,“ varuje kapitán Steven Gerard před podceněním. Liverpool se bude muset obejít bez dlouhodobě zraněných Andreje Voronina a Daniela Aggera. Nejistý je start Javiera Mascherana, jenž má svalové problémy.

Inter Milán v posledních letech nezadržitelně vládne italské Sérii A a letos tomu není prozatím jinak. Do konce sezony však stále zbývá spousta kol a v poslední době jakoby Nerazzurri docházel dech. Po zmiňované prohře na Anfield Road následovaly remízy se Sampdorií a AS Řím. Týden na to si muži kouče Roberta Manciniho připsali vůbec první ligovou porážku v probíhajícím ročníku s Neapolí. Chuť si alespoň trochu spravili o uplynulém víkendu, kdy porazili Regginu a udrželi si tak šestibodový náskok na čele tabulky.

Dnes čeká Milánské rozhodně důležitější zápas, ve kterém musí vyhrát o dvě branky za případu, že neinkasují. „Úterý bude speciální večer, kdy musí jít vše podle plánu. Zdravotní stav mužstva není dobrý, ale stále si myslím, že můžeme postoupit. Potřebujeme dát tři góly a je jasné, že tým na to má,“ věří v postup trenér Mancini, který se bude muset obejít bez disciplinárně potrestaného Marca Materazziho a také zraněného Cordoby.

I proto, že Interu nezbývá nic jiného než vyhrát, je domácí celek favoritem. Na jeho vítězství vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.75. Myslíte si, že Liverpool uhraje na San Siro alespoň remízu a doplní tak kvarteto anglických týmů ve čtvrtfinále Ligy mistr, pak si na to vsaďte - kurs na neprohru hostů má hodnotu 1.89.

Reklama