Hlavní obsah

Karlovy Vary stojí před rozhodnutím

Eurotip.cz

Česká hokejová extraliga již zná prvního semifinalistu. Zároveň je jasné, že mistrovský trůn čeká na nového majitele. Z tohoto důvodu je dnes na programu pouze jediný zápas. Obstarají ho kluby, které nejsou zdaleka pravidelnými návštěvníky ve vyřazovacích bojích. Blíže k postupu mají Karlovy Vary, protože Litvínov doma neuspěl, jak potřeboval.

Článek

Energie již v minulé sezóně naznačila definitivní vzestup, ale až letos se udržela mezi nejlepší šestkou a vyhnula se tudíž ošemetnému předkolu. Karlovy Vary v základní části dlouho těžily především z domácího prostředí. Postupně se ovšem naučily vyhrávat i venku a v redukované tabulce domácích zápasů nakonec dopadly hůře než v té venkovní. V součtu to stačilo na skvělé čtvrté místo. Hokejisté ze západočeských lázní se v pravou chvíli ocitli v pohodě pokud jde o jejich zdraví. Různé problémy totiž narušovaly trenérům sestavu téměř celou sezónu. Do play off Karlovy Vary vstoupily před vlastním publikem impozantně, i když na druhou výhru se nadřely trochu více. V jejich brance dostává přednost Mensator, který dobře odchytal i oba venkovní zápasy. Jedinou věcí, která se mu zatím nevydařila, byly samostatné nájezdy ve třetím zápase série.

Litvínov v minulé sezóně chvilku vedl celou tabulku, ale play off si nakoned ani nezahrál. Letos postupoval zcela opačným způsobem a díky povedené poslední čtvrtině dlouhodobé části vystoupal až na pátou příčku. Severočechům se celou sezónu dařilo velmi dobře na domácím ledě, kde nebodovali pouze třikrát. Směrem vzhůru se tabulkou ale mohli vydat až v momentě, kdy začali vozit body i z cizích kluzišť. Litvínov vstoupil do čtvrtfinálové série špatně, když po necelých dvou minutách prvního zápasu prohrával o dva góly. V polovině utkání přišel o brankáře Fraňka. Stalo se tak z jeho pohledu kvůli nečisté hře domácího klubu, kterou se nechal Litvínov vyprovokovat a následně za to platil brankami obdrženými v oslabení. Hosté se nechávají příliš mnoho vylučovat v celé sérii. Dnes se musí tým vedený Reichelem obejít opět bez útočníka Bendy a nově také bez dodatečně potrestaného Trávníčka.

Bookmakeři bwin očekávají, že dnes poznáme druhého semifinalistu. Karlovy Vary jsou podle nich favoritem na vítězství již v normální hrací době, protože na tuto příležitost vypsali kurs 1,6 . Hosté se venku během sezóny zlepšovali a po třech letech uspěli i na ledě dnešního soupeře. Jinak se ale Litvínovu na ledě domácích moc nedaří. Jeho šance na výhru v 60 minutách je dnes oceněna kursem 4,3 .

Reklama