Hlavní obsah

Lens i Lille myslí na lepší zítřky

Francouzská Ligue 1 má dnes na programu dohrávku 19. kola. V ní změří síly sousedé v tabulce Lens a Lille, kteří však nebojují o evropské poháry, ale překvapivě pouze o udržení.

Článek

Racing Lens skončil v loňském ročníku francouzské ligy na páté příčce tabulky s jednobodovou ztrátou na třetí Toulouse. V probíhající sezoně si Les Sang et Or zdaleka tak dobře nevedou. V tuto chvíli je totiž dělí od sestupové příčky pouhé dva body. Po podzimu na tom byli svěřenci Jean-Pierra Papina ještě hůře, ale na jaře se jim poměrně daří. Tři kola však už nedokázali vyhrát, což dnes jistě chtějí změnit v severském derby, které se v prosinci nehrálo pro nezpůsobilý terén.

„Je to utkání jako každé jiné, větší rivalitu vidím například mezi Interem a AC Milán. My z toho utkání potřebujeme získat tři body a udělat důležitý krok za záchranou. Toto derby je spíše důležitější pro naše fanoušky, kterým chceme předvést pohledný fotbal,“ řekl trenér Papin, který se dnes bude muset obejít bez nově příchozích Nadira Belhadja, Toifiloua Maoulidy a Loica Remy.

Lille ještě loni bojovalo v Lize mistrů, ale letos stejně jako domácí tápe. V tabulce je momentálně lepší pouze o skóre, což není nic moc pozitivního. V jarní části sezony se však i Les Dogues daří a to ještě lépe než Lens. Porážku dokonce utrpěli až před 14 dny s Lyonem.

„Vše se konečně začíná vyvíjet dobře. Tým pracuje na výbornou, což je vidět i na výsledcích. Potřebujeme pokračovat ve stejném duchu a nyní vybojovat body na hřišti Lens,“ konstatoval obránce Peter Franquart. V sestavě hostí se dnes neobjeví zranění záložníci Rio Mavuba a Pierre-Alain Frau. Otazník navíc visí nad startem Gregory Tafforeaua.

Na výhru Lens dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 2.05. Věříte, že hráči Lille dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 1.63. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 18:45 a potom začněte sázet live.

Reklama