Hlavní obsah

Poslední Chotěbuz přivítá Stuttgart

Dohrávku 22. bundesligového kola dnes uvidí Chotěbuz. Zdejší klub však neprožívá vůbec podařenou sezonu, což dokazuje pohled na tabulku, v níž Energii patří poslední příčka. Rozhodně lépe je na tom Stuttgart, který se dnes chystá prodloužit sérii tří vítězství v řadě.

Foto: Sport.cz

Fotbalista Stuttgartu Mario Gomez (vlevo) se společně s Fernandem Meirou raduje ze svého gólu do sítě mnichovského Bayernu.

Článek

Stuttgart však prožívá dosti zvláštní sezonu. I když dokázal vyhrát už 11 zápasů, je s 31 body na 7. příčce tabulky. Hlavním důsledkem je pouhá jedna remíza a naopak hned deset porážek. V poslední době však vítězství jasně převažují nad porážkami. Před třemi týdny Roten vyhráli v Duisburgu, což následně potvrdili na domácím stadionu s Karlsruhe. Tři body si připsali i o uplynulém víkendu, jelikož vstřelili hned šest branek druhým Brémám, které se trefily do černého „pouze“ třikrát.

O další tříbodový úspěch se dnes Stuttgart pokusí v Chotěbuzi. Trenér Armin Veh se na západě Německa nebude moci spolehnout na střelce dvou branek v zápase s Brémami Cacaua, který viděl o víkendu osudovou pátou žlutou kartu. „Neměl by to být problém, máme dost alternativ. Tohle utkání bude úplně jiné než to předešlé, my musíme hlavně zlepšit obranu,“ konstatoval kouč Veh, v jehož sestavě jiné změny nejsou plánovány. Kromě dlouhodobě zraněných Fernanda Meiry a Samiho Khedira nejsou totiž hlášeny další absence.

Na druhé straně hřiště dnes bude stát tým, který má zdaleka jiné ambice. Chotěbuzi se od začátku sezony moc nedaří, což dokazuje pohled na tabulku - horší celek momentálně v bundeslize není. S tím by měla Energie začít něco dělat, jelikož se sezona už dávno přehoupla do druhé poloviny. V boji o sestup se navíc nachází prakticky pouze pět mužstev, přičemž Roztok má oproti Chotěbuzi o šest bodů více, a o tři černé Petry se pravděpodobně poperou pouze čtyři kluby.

O víkendu neměli svěřenci chorvatského kouče Bojana Prašnikara důvod k radosti, jelikož podlehli Wolfsburgu rozdílem třídy. Dnes by si rádi spravili alespoň trochu chuť a zároveň tak zvýšili své šance na udržení. „Potřebujeme do toho dát více srdíčka. Na těch hráčích, kteří budou více bojovat, budu stavět,“ nechal se slyšet trenér Prašnikar.

Utkání nemá výrazného favorita, na Chotěbuz si tak můžete vsadit s kursem 3.20. Remíza je oceněna hodnotou 3.20 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 2.10. Zápas můžete sledovat živě na bwin v sekci live sázky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články