Hlavní obsah

Bayern a kdo další z Německa?

Eurotip.cz

Mnichovský Bayern prakticky už postoupil do čtvrtfinále Poháru UEFA, jelikož výhra Anderlechtu o pět branek v Allianz aréně je utopií. O postup mezi nejlepších osm budou zítra bojovat i německé Brémy a už dnes si to v národním souboji rozdají Hamburk s Leverkusenem.

Článek

Právě v německém přístavním městě se dnes očekává možná největší bitva ze všech zápasů Poháru UEFA vůbec. Nejen, že půjde o souboj dvou klubů z jedné země, ale zároveň jsou šance na postup stále reálné pro obě mužstva. O něco lepší vyhlídky mají hosté z Leverkusenu, kteří před týdnem vyhráli 1:0. O nejtěsnější možné vítězství se v 77. minutě postaral řecký útočník Theofanis Gekas.

Hamburk s Leverkusenem spolu letos nebojují pouze na evropské půdě, nýbrž přímými konkurenty jsou i v Bundeslize. O bod lépe jsou na tom momentálně dnešní domácí, i když o víkendu uhráli pouhou bezbrankovou remízu v Norimberku. Bayer naopak potvrdil výhru s Hamburkem, když doma porazil díky brankám Gekase a Barnetta desátý Hannover.

Zpět však k dnešnímu osmifinálovému zápasu Poháru UEFA, do něhož domácí vstoupí s cílem postupu. „Hrajeme nyní doma. Před námi je stále 90 minut, ve kterých můžeme dosáhnout našeho cíle. Jsem optimista a věřím, že předvedeme vynikající hru,“ konstatoval kouč Huub Stevens, který se musí obejít bez vykartovaných Vincenta Kompanyho a Nigela de Jonga. Mimo hru je rovněž Collin Benjamin a o startech Guye Demela s Jeromem Boatengem se rozhodne až těsně před zápasem.

Žádné takové starosti nemá trenér Leverkusenu Michael Skibbe. „Nemáme žádné zraněné a dokonce nikdo nemá ani nějaké menší rány,“ libuje si lodivod hostí, jenž do útoku po bok Štefana Kiesslinga postaví exhamburského Sergeje Barbareze.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání výrazného favorita. Na vítězství domácího Hamburku vypsali kurs 2.00 rovné. Kurs na remízu má hodnotu 3.25 a na vítězství Leverkusenu si můžete vsadit v kursu 3.40.

Reklama