Hlavní obsah

Potvrdí Chelsea roli jasného favorita?

Londýnská Chelsea o víkendu nečekaně podlehla v FA Cupu druholigovým Barnsley a už dnes ji čeká dohrávka 29. kola Premier league. V ní Blues přivítají na Stamford Bridge poslední Derby County a na nic jiného než vítězství rozhodně nemyslí.

Článek

Důvodů proč dnes Blues potřebují vyhrát je hned několik; nejenom, že se bezesporu chtějí udržet na dostřel vedoucímu duu Arsenal - Manchester United, ale také musejí koukat v tabulce za sebe - Liverpool s Evertonem se přiblížili na nebezpečné dva body. Recept na jasná vítězství možná Chelsea našla v úvodní březnový den, kdy uštědřila debakl 4:0 v derby West Hamu.

Jak už bylo zmíněno, o uplynulém víkendu se svěřencům Avram Granta už tak dobře nevedlo, díky čemuž se s FA Cupem rozloučili už ve čtvrtfinále. Dnes si jistě chtějí spravit chuť před domácími fanoušky. „Hráči byli velice zklamaní. Vím, že každá prohra Chelsea už znamená krizi, ale nyní tomu tak není. Jsme tým jako každý jiný, můžeme prohrávat, ale chceme bojovat o tituly. Proto jsme tu,“ konstatoval manažer Grant, který se dnes nemůže spolehnout na brankářskou jedničku Petra Čech, jehož trápí poraněný kotník. Oproti víkendu se naopak do sestavy vrátí Frank Lampard a Didier Drogba.

Dalo by se říct, že Derby je na tom podobně jako Chelsea. Rozdíl je pouze v tom, že každé vítězství tohoto klubu znamená, že je ve formě. Výher však mají Rams jako šafránu, konkrétně se v letošní sezoně radovali z tříbodového úspěchu pouze jednou - v 6. kole porazili Newcastle United.

V poslední době jsou svěřenci trenéra Paula Jewella rádi za každý bodík a nešťastní tak rozhodně nebyli před týdnem a půl, kdy doma uhráli bezbrankovou remízu se Sunderlandem. Na druhou stranu tímto výsledkem ztratili poslední jakž takž hratelnou šanci na udržení. Dnes budou Rams silnější o navrátilce do sestavy Robbieho Savage a Deana Leacocka. Hrát naopak nebudou zraněný Giles Barnes a také Craig Fagan, který zamířil na hostování do druholigového Hullu.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství Chelsea vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.10. Myslíte si, že Derby uhraje na Stamford Bridge remízu, pak si na to vsaďte - kurs je 7.50. Na vítězství hostů si můžete vsadit s kursem 17.00 rovných. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama