Hlavní obsah

Everton stále věří v postup

Eurotip.cz

Anglické kluby doslova ovládají Ligu mistrů, když hned čtyři postoupily do jejího čtvrtfinále. V Poháru UEFA ale nemusí být mezi nejlepší osmičkou ani jeden tým ze země Albionu, čemuž prozatím vše nahrává. Kromě Tottenhamu a Boltonu je v nevýhodné pozici i Everton, který před týdnem prohrál 2:0 s Fiorentinou a v domácí odvetě ho tak čeká hodně těžký úkol.

Článek

Vyhrát o dva góly však není pro Toffees nic nemožného, což dokazují jejich výsledky v Premier legaue. Na třetí Chelsea momentálně ztrácí pouhé dva body, i když nutno podotknout, že Blues mají dva zápasy k dobru. Přesto se Everton pere nejméně o předkolo Ligy mistrů s městským konkurentem Liverpoolem, což o víkendu potvrdil vítězstvím na půdě Sunderlandu.

Před týdnem však Toffees nevyšel zápas ve Florencii a dnes musí dotahovat dvoubrankové manko. „Nepřestali jsme myslet na postup, v našich hlavách je to stejné jako před prvním zápasem. Udělali jsme prozatím v Poháru UEFA pouhou jednu chybu a to ve Florencii. Nyní je před námi sice těžký úkol, ale můžeme ho zvládnout,“ myslí si zkušený manažer Evertonu David Moyes, který se musí obejít bez dlouhodobě zraněné trojice James Vaughan, Nuno Valente a Manuel Fernandes. Zpět k dispozici jsou naopak důležití Tim Cahill a Steven Pienaar.

Fiorentina přicestovala do Anglie s cílem uhrát postupový výsledek, i když o víkendu odehrála nepovedený zápas na hřišti Sieny. Prohrou 0:1 Fialky přišly o přímý kontakt v tabulce s Juventusem, což je může v konečném zúčtování hodně mrzet. Dnes však na ligovou soutěž rozhodně nemyslí, jelikož stále živí naději na úspěch v pohárové Evropě.

„Nebylo pro mě velké překvapení, že jsme první zápas zvládli tak dobře. Ale stále máme na paměti, že budeme čelit Evertonu před jeho fanoušky a to bude jiný zápas. Mají tři nebo čtyři špičkové hráče a v poslední době se jim daří. Očekávám od nich fyzickou hru s hodně vysokými míči, ale můj tým je připraven,“ věří kouč Cesare Prandelli, který se v Anglii musí obejít bez kanonýra Adriana Mutua.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem v dnešním zápase domácí - na jejich vítězství si můžete vsadit s kursem 1.90. Jestliže si ale myslíte, že utkání dospěje do nerozhodného konce, poté využijte sázky na remízu s kursem 3.40. Na výhru Fiorentiny najdete u stejné společnosti kurs 3.60.

Reklama