Hlavní obsah

Rozjetého Andersona čeká Haase

Ačkoli se v mužské soutěži v Indian Wells hraje teprve kvalifikace, měl by tam být dnes k vidění vynikající tenis. O postup do hlavní soutěže se totiž poperou Robin Haase a Kevin Anderson, dva nadějní mladí hráči.

Foto: elconresort.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Zvlášť jméno Robina Haaseho není fanouškům tenisu neznámé. Dvacetiletého tenistu jsme měli možnost vidět například už předloni na Davisově poháru, ve kterém čeští reprezentanti porazili Nizozemsko. Berdych tehdy Haaseho vyprovodil ve třech setech, ovšem od té doby šel jeho soupeř výkonnostně nahoru: loni už dokázal vyhrát challenger ve Wolfsburgu, doma na turnaji ATP v Amersfoortu pak došel až do semifinále.

Především ale začal porážet soupeře zvučných jmen. Ještě loni oplatil v Montrealu daviscupovou porážku Tomáši Berdychovi, ve dvou týdnech po sobě si na něm vylámal zuby Francouz Llodra a letos Haase tento trend potvrzuje. Na žádném z dosavadních turnajů sice díru do světa neudělal, ale téměř na každém si připsal cenné vítězství - v Čennaí porazil hráče světové dvacítky Marcose Baghdatise, na Australian Open si poradil s Ivanem Ljubičičem, v Rotterdamu na jeho raketě skončil Andy Murray a v Záhřebu byl nad síly Francouze Simona, 33. hráče světa.

V prvním kole kvalifikace v Indian Wells proti Izraelci Levymu byl proto velkým favoritem, na postup se ale hodně nadřel. Levymu stačil jediný prolomený servis k tomu, aby zápas dovedl do třetího setu a v něm mohlo být za stavu 5-5 zaděláno na překvapení. Haase ale zvládl koncovku lépe a po výhře 6-1 4-6 a 7-5 postoupil do druhého kola.

V něm se utká s o rok starším Kevin Andersonem z Jihoafrické republiky. Zatímco Haase je poměrně univerzální hráč, kterému se - snad kromě trávy - daří na všech površích, Anderson prakticky všechny zápasy hraje na amerických betonech. A ne špatně. Loni se ještě na turnajích ATP příliš neobjevoval a objížděl challengery: ve Winnetce došel do finále a na podzim potom nenašel přemožitele v New Orleans, kde ztratil jediný set.

Letos o sobě nedával příliš znát, ovšem potom přišla bomba: minulý týden v Las Vegas přežil kvalifikační horror s Nickem Lindahlem (7-6 ve třetím setu), aby potom - mimo jiné přes Llodru, obrovitého Isnera a bývalého hráče světové dvacítky Robbyho Ginepriho - došel až do finále. V něm sice prohrál, ovšem Querreymu byl rozhodně důstojným soupeřem.

"Klíčové pro mě tento týden bylo, že mi to dodalo sebedůvěru. Teď už vím, že dokážu hrát i na takovéto úrovni," liboval si před finále dvoumetrový Anderson. O tom, že svou formu a sebedůvěru neztratil, už se mohl v Indian Wells přesvědčit Řek Konstantinos Economidis. Zatímco Jihoafričan proti němu využil každý ze čtyř brejkbolů, Economidis prolomil Andersonovi podání jen jednou a po 64 minutách prohrál 4-6 3-6.

Podle bookmakerů je mírným favoritem Haase, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.67. Myslíte si, že Anderson potvrdí svou formu a v prvním vzájemném střetnutí Haaseho porazí? Pak si vsaďte na něj, kurs je 1.94.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články