Hlavní obsah

Zastaví Grosjean rozjetého Soderlinga?

Eurotip.cz

Prestižní turnaj série Masters v Indian Wells má dnes na programu úvodní zápasy mužské dvouhry. V jednom z duelů na sebe narazí Sebastian Grosjean a Robin Soderling.

Článek

Ve vzájemném střetnutí se tito dva tenisté potkali doposud dvakrát a vždy byl úspěšnější švédský tenista. S o 6 let starším Grosjeanem si Soderling poradil před čtyřmi lety v Cincinnati a loni na Wimbledonu. Krátce na to ale ambiciózní Švéd utrpěl vážné zranění zápěstí, díky kterému se na tenisových kurtech půl roku neobjevil.

Vrátil se až před měsícem v Marseille a hned ve velkém stylu, když dokázal vyřadit Jarkka Nieminena a Richarda Gasqueta. Recept nenašel až ve čtvrtfinále na Maria Ančiče, který se v tu dobu rovněž vrátil do tenisového kolotoče po dlouhé pauze. Ještě lépe si vedl Soderling týden na to v Rotterdamu, kde postupně porazil Marcose Baghdatise, Fernanda Verdasca, Andrease Seppiho a Gillese Simona. Prohrál až v závěrečném duelu turnaje s Michaelem Llodrou.

Aby těch úspěchů nebylo málo, 23letému rodákovi z Tibra se dařilo i v Memphisu. Po naprosto hladkých vítězstvích s Fredericem Niemeyerem a Victorem Hanescu porazil Soderling i Radka Štěpánka s Andym Roddickem, díky čemuž si zahrál druhé finále v řadě. Do toho sice vstupoval proti Belgičanovi Darcisovi v roli favorita, ale ani na americkém kontinentu na svůj úvodní letošní triumf nedosáhl. „Soupeř hrál velmi dobře, ale je to hanba, že jsem odehrál můj nejhorší zápas za poslední dva týdny zrovna ve finále,“ zpytoval ambiciózní Švéd svědomí. Díky těmto výsledkům se alespoň posunul v žebříčku ATP na 39. příčku.

Soderling rozhodně pomýšlí ještě výše a další skok může zaznamenat nyní v Indian Wells. Není moc hráčů, kteří na turnaj přijíždí s takovou formou, možná Andy Roddick, ale ten si v Memphisu vylámal zuby právě na Švédovi. Zastavit už dvounásobného letošního finalistu, se na Pacific Life Open jako první pokusí o 12 příček hůře v žebříčku ATP postavený Sebastian Grosjean.

Zkušený Francouz má však pravděpodobně svá nejlepší léta za sebou. Je tomu totiž už šest let, co vítěz 4 turnajů na okruhu ATP patřil do elitní světové pětky. Letos si ale nevede prozatím až tak špatně. Na Nový rok sice vypadl v Adelaide hned v úvodním kole, ale následně došel do čtvrtfinále v Sydney a do třetího kola v Melbourne, kde svedl pětisetovou bitvu s Jamesem Blakem. S domácím turnajem v Marseille se však stejně jako následně v Las Vegas loučil už v prvním kole.

Myslíte si, že Robin Soderlin dnes potvrdí roli favorita? Jestliže ano, pak si na jeho vítězství vsaďte s kursem 1.30. Sebastian Grosjean stále dokáže překvapit a dnes rozhodně není bez šancí, na Francouze si u bwin vsadíte s kursem 2.92.

Reklama