Hlavní obsah

Brémy se pokusí smazat dvoubrankové manko

Eurotip.cz

Pohár UEFA včera přinesl hned několik nervy drásajících zápasů a dá se říci, že do čtvrtfinále postoupili především outsideři. V takové pozici bylo před týdnem i mužstvo Glasgow Rangers, ale po domácí výhře 2:0 s Werderem Brémy je nyní vše jinak a výraznější šance na postup mají Skotové.

Článek

Brémy se však nevzdávají a do dnešního zápasu dají určitě všechno. Momentálně ale nejsou v nejlepší náladě nejenom díky zmiňované prohře z Glasgow. O víkendu totiž klopýtli i v bundeslize, konkrétně prohráli ve Stuttgartu po přestřelce 3:6. „Potřebujeme se rychle vrátit k našemu stylu hry, s větší nabídkou a disciplínou. Potřebujeme zpět chuť úspěchu. Po dvou porážkách v řade není vše v pořádku,“ konstatoval záložník Daniel Jensen

Pomoci dnes může Werderu domácí stadion, na němž vítězí poměrně spolehlivě, což je jasně vidět v bundesligových statistikách - z 12 vyhrál hned 10 soubojů. V Poháru UEFA letos sehráli svěřenci Thomase Schaafa prozatím jedno utkání na svém hřišti, když v poměru 3:0 porazili portugalskou Bragu. Tento výsledek by dnes Němcům stačil k postupu, ale uhrát ho jistě nebude pro ně jednoduché i proto, že jsou mimo hru Boubacar Sanogo, Petri Pasanen, Frank Baumann a Ivan Klasnič.

Glasgow Rangers se loni v létě kvalifikovali do Ligy mistrů, v níže bezesporu neudělali ostudu. Ve skupině po boku Barcelony, Lyonu a Stuttgartu bojovali o postup do jarní fáze až do posledního kola. To nakonec sice nevyšlo, ale díky třetí příčce si zajistili účast alespoň ve vyřazovací fázi Poháru UEFA.

Úvodní kolo Rangers vyšlo, i když doma nejdříve uhráli pouhou bezbrankovou remízu s Panathinaikosem. V Řecku ale následně vstřelili branku a po výsledku 1:1 postoupili dál. Jak už bylo zmíněno, s Brémami uhráli na svém stadionu rozhodně lepší výsledek a do odvety jdou bezesporu s cílem postoupit. „Nemyslím si, že máme postup v kapse. Vyhráli jsme sice 2:0, ale Brémy jsou tak silné, že mohou doma vyhrát tím samým rozdílem. Bude hodně záležet na tom, jestli vstřelíme branku,“ upozornil kouč Walter Smith, který dnes bude postrádat střelce z úvodního duelu Cousina a také Darchevilla.

I přes týden starou porážku vstoupí do zápasu v roli favorita domácí. Na vítězství svěřenců Thomase Schaafa vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.55. Myslíte si, že Rangers uhrají alespoň remízu, která jim stačí k postupu, pak využijte kursu 2.20 na jejich neprohru.

Reklama