Hlavní obsah

Sporting přivítá oslabený Bolton

Eurotip.cz

V Premier league sestupem ohrožený Bolton dnes čeká odvetný zápas osmifinále Poháru UEFA se Sportingem. Do Lisabonu však Angličané přicestovali dosti oslabení, jelikož o víkendu hrají nesmírně důležitý zápas s Wiganem.

Článek

Bolton neuhrál před týdnem se Sportingem nikterak dobrý výsledek, když na domácím hřišti pouze remizoval 1:1. Dnes tak musí bezesporu vstřelit branku, jinak může na postup mezi elitní osmičku zapomenout. Kouč Gary Megson ale nedává Poháru UEFA nejvyšší prioritu, tu má bezesporu Premier league, v níž jeho mužstvo momentálně figuruje na sestupové pozici. To se může změnit o víkendu, kdy Wanderers hrají na hřišti přímého konkurenta v boji o udržení - Wiganu.

V důležitém zápase se chce trenér Megson spolehnout na všechny klíčové hráče a v nominaci na dnešní duel tak chybí hned 12 jmen. Zdravotní problémy mají Jussi Jaaskelainen a Kevin Nolan. Gavin McCann má karetní trest, Tamir Cohen, Grzegorz Rasiak a Gretar Steinsson nemohou nastoupit v evropských pohárech. Volno navíc dostali Kevin Davies, Matt Taylor, Andy O´Brien, Ivan Campo, El Hadji Diouf a Ricardo Gardner. „Do konce Premier League zbývá deset zápasů. Chceme se zachránit. Proto se musíme zaměřit na domácí soutěž, hlavně na nedělní zápas s Wiganem,“ nechal se slyšet kouč Boltonu.

Oslabeného kádru hostí jistě bude chtít Sporting využít a zajistit si tak postup do čtvrtfinále Poháru UEFA. K tomu nemá zase až tak daleko, jelikož minulý týden uhrál příznivý výsledek na Britských ostrovech. Stále však není nic rozhodnuto, což ví i trenér Paulo Bento. „Výchozí pozici máme dobrou, ale musíme respektovat soupeře. Jestliže inkasujeme, pak musíme vstřelit o jednu branku více,“ upozorňuje kouč domácích.

„Rozhodně nebudeme hrát na nerozhodný výsledek. Budeme se snažit hrát naši hru. Co se Boltonu týče nemyslím si, že budou hrát jinak než kdyby byli kompletní. V prvním zápase nám dělal jejich typický britský fotbal problémy,“ dodal trenér Bento, který má k dispozici kompletní kádr.

Za favorita utkání jsou považováni domácí, na jejichž vítězství vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.55. Remízu si můžete u stejné společnosti vsadit za kurs 3.65 a vítězství hostů s kursem 5.50.

Reklama