Hlavní obsah

Jihlava touží po lepších zítřcích

Zatímco Gambrinus liga je už měsíc v plném proudu, jarní část druhé nejvyšší české fotbalové soutěže se naplno rozjela teprve před týdnem. Jednu z předehrávek 17. kola dnes uvidí jihlavský stadion, kde se představí poslední Třinec.

Foto: fcvysocina

Nová tribuna na jihlavském stadionu.

Článek

Jihlavští po podzimu velmi zpytovali svědomí, vždyť předsezónní cíle byly jasné - postoupit mezi elitu. Tomu se však mužstvo z Vysočiny zdaleka nepřiblížilo a muselo se spokojit s přezimováním na 10. příčce tabulky. „Už jsme se nemohli jara dočkat. Po nevydařeném roce 2007 na nás visí nelehké břemeno, který bychom rádi co nejdříve setřásli,“ řekl před týdnem ředitel jihlavského klubu Zdeněk Tulis. Jeho tým ale v úvodním jarním kole zaváhal a prohra s HFK Olomouc ho posunula ještě o dvě příčky níže.

Dnes čeká na jihlavské domácí zápas s Třincem, ve kterém si už nemohou dovolit zaváhání i proto, že by mohli v tabulce klesnout dokonce na sestupovou příčku. „Jednoznačně musíme napravit bezduchý výkon, který mužstvo podalo na hřišti HFK Olomouc. Hráči se ani náhodou nepřiblížili výkonům z přípravy a šlo o jejich vůbec nejhorší představení za dobu mého působení na jihlavské lavičce. Mnozí si neuvědomili, že fotbal je dnes především o běhání a nasazení, které jim však v Holici chybělo. Navíc hráči musí po nepovedeném podzimu přesvědčit diváky, že se na jejich domácí zápasy vyplatí chodit,“ řekl rázně kouč Karol Marko, který v zimní přestávce nahradil na lavičce Vysočiny Milana Bokšu.

Zaskočit kompletní Jihlavu se dnes jistě pokusí Třinec, který v zimě prošel poměrně velkou přestavbou. Moravané totiž zakončili podzim na poslední příčce tabulky, avšak s nikterak hrozivou ztrátou a na jaře tak rozhodně mají šanci poprat se o udržení. Mezi hlavní posily bezesporu patří Chlebek (Slovan Bratislava), Doubek (Trenčín), Veselý (Herzogenburg), Lipčák (Nedeď), Formánek (Příbram) , Lukšík (hostování Sigma Olomouc), Konečník (hostování Zlín) a Berger (hostování Příbram).

Své zlepšení prokázal Třinec hned v úvodním jarním kole, když doma dokázal porazit Ústí nad Labem. „“Vítězství bylo určitě zasloužené, v první půli jsme ukázali, že fotbal hrát umíme. Pokud budeme hrát svou hru, můžeme přehrát každého,“ konstatoval zkušený stoper René Formánek. „První krůček jsme udělali, v dalších zápasech o chceme potvrdit. Jdeme si za svým cílem,“ dodal střelec jedné ze dvou branek z prvního jarního střetnutí.

Dnešní souboj se podle bookmakerů odehraje v režii domácích, na které experti společnosti bwin vypsali kurs 1.60. Myslíte si, že Třinec naopak potvrdí výsledek z minulého týdne a odvezou si z Vysočiny alespoň bod, pak si vsaďte na neprohru hostů - kurs je 2.06.

Reklama