Hlavní obsah

Gambrinus liga očima experta

Most o víkendu zvítězí v Kladně a v boji o záchranu odskočí svému soupeři ze středních Čech i Bohemians, kteří prohrají se Slavií. Myslí si to zástupce bwin v Česku Jindřich Rajchl, který pro Eurotip.cz okomentoval 21. kolo nejvyšší soutěže.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Víkendové boje zahájí souboj Olomouc - Ostrava, po kterém se hosté mohou přiblížit druhé Spartě na pouhé dva body. "Tak to je velký derby. Samozřejmě, Olomouc je remízový král, a není to náhoda, že má jednu remízu za druhou. Tam to přímo volá o remízu, Ostrava, řekl bych, venku nevyhraje," tipuje nerozhodný výsledek Jindřich Rajchl.

Jestli může být s jarní částí ligy někdo spokojen, pak jsou to hráči Žižkova. Prohráli sice ostudně 1:6 na Letné se Spartou, doma ale dvakrát zvítězili a naposledy si přivezli bod z Liberce. Další tři body se chystají získat v domácím utkání s Českými Budějovicemi. "Já si myslím, že Žižkov doma vyhraje. Jeho jarní forma je vynikající, to mužstvo už v přípravě naznačovalo, že má vynikající formu, a teď v tom pokračuje. Je dobře složený z mladších i zkušených hráčů, řekl bych, že Budějovice bez větších problémů porazí. Navíc Budějovice nemají zas tak moc o co hrát, mají náskok a sestupoví kandidáti jsou jasní," tvrdí expert.

Špatně si na jaře nevedou ani Plzeň a Liberec, dva týmy, které se nyní utkají na západě Čech. "To je nebezpečnej zápas, řekl bych, že opět skončí remízou. Ani jeden z týmů nemá špatnou formu, ale bude to hodně svázaný utkání s málo góly," myslí si zástupce bwin.

Gólové hody by neměly být k vidění ani v Jablonci, na jehož hřiště zavítá Brno. Jablonec se sice střelecky pořád trápí, díky slušné obraně ale na jaře ještě neprohrál. "Kdyby hrál Luboš Kalouda, tak bych řekl, že to bude jasná dvojka. Luboš už ale hrát nebude, takže to pro Brno bude těžký. Nicméně Jablonec nemá dobrou formu, i na Bohemians, kde hrál nějakých 80 minut proti deseti hráčům, málem prohrál... Řekl bych, že jsou tam problémy uvnitř kabiny, který se nevyřeší rychle. Proto si myslím, že dobře rozjetý Brno tam vyhraje, tady bych si tipnul dvojku, i přesto, že Luboše už mít nebudou," říká Jindřich Rajchl.

Teplice jsou sice v tabulce vysoko nad Jabloncem, ale trend je u nich opačný - po úvodním vítězství 1:0 nad Mostej prohráli Severočeši třikrát v řadě. Zlomit se to chystají v utkání se Zlínem. "Teplice už se musejí chytit, tady není jiná možnost, podle mě jednička. Teplice už to tam musejí dotlačit, i kdyby ten balón měli donést do brány v rukou, tak tenhle zápas musejí vyhrát," tipuje expert.

O šest bodů se tento víkend bude hrát v Kladně, kam zavítá - rovněž sestupem ohrožený - Most. "Já jsem velkej fanoušek Mostu, ne, že bych nějak miloval to město, ale kvůli tomu způsobu, jakým dělají fotbal. Řekl bych, že Kladno už je lehce v rozkladu, co se týká vedení klubu a jeho budoucnosti. Nikdo neví, co se bude dít, když se zachrání... S tím se hráčům vždycky hůř bojuje a myslím si, že Most se současnou formou tam dokáže vyhrát. Tady tipuju dvojku," říká zástupce bwin.

Souboj prvního s (téměř) posledním uvidí v neděli Strahovský stadion. Zápas Slavia - Bohemians bude určitě zajímavý: Klokani se sice trápí celou sezonu, ale spolu s Brnem jsou jediní, kdo dokázali vedoucí tým tabulky porazit. Když nyní nehrají doma v Ďolíčku, dokáží sešívané překvapit i podruhé? "To je velká odveta, myslím si, že Slavie vyhraje. Kdyby se hrálo na Bohemians, mluvil bych jinak, ale doma Slavie podle mě dokáže vyhrát. Bohemians je klub, kterej svým vedením a diváckým zázemím do ligy patří, ale bohužel si myslím, že se nakonec nezachrání. Los nemá ideální a řekl bych, že i v tomhle zápase prohraje a řekl bych, že docela jednoznačně," říká Jindřich Rajchl.

V pondělní dohrávce Mladá Boleslav přivítá doma Sparta. V tomto utkání se pokusí napravit selhání z minulého týdne, kdy nestačila na Most, a zopakovat výkon z podzimní části sezony, kdy Spartu porazila na jejím vlastním stadionu. "To je lahůdka kola. Myslím si, že ten zápas skončí remízou a že to bude krásný utkání, protože oba týmy budou chtít hrát dopředu a nebudou nikde zakopaný, takže asi i padne hodně gólů. Něco mi říká, že to bude remíza, jakmile jeden tým povede, tak ten druhý má takovou sílu, že dokáže vyrovnat, podle mě tenhle zápas vítěze mít nebude," uzavírá expert.

Reklama