Hlavní obsah

Portsmouth vyzve v souboji o poháry Aston Villu

Eurotip.cz

Jeden z nejpikantnějších duelů 30. kola anglické Premier league shlédnou diváci ve Fratton Parku v Portsmothu, kde sedmí Pompeys přivítají jen o jednu příčku lépe postavenou Aston Villu. Oba celky si momentálně drží pozice zajišťující účast v evropských pohárech, ale ze zadu se na ně dotahují Blackburn a Manchester City.

Článek

Do Poháru UEFA vede cesta i přes vítězství v FA cupu, kde z prvoligových celků došel do semifinále pouze právě Portsmouth. Ten ve čtvrtfinálové fázi nečekaně vyřadil Manchester United, když jedinou branku obstaral v 78. minutě Sulley Muntari. Ještě před duelem na Old Trafford podlehli Pompeys 1:3 Evertonu, ale na vítěznou vlnu se vrátili poslední výhrou 4:2 proti Birminghamu.

„Jermain přirozený střelec, který je schopen nastřílet 18 - 20 branek za sezonu. Navíc mi jako první gratuloval k vyřazení United, což ukazuje silného týmového ducha,“ řekl trenér Redknapp na adresu Jermaina Defoa. Ten v FA Cupu nehrál, ale proti Birminghamu se vrátil ve velkém stylu a vstřelil 2 branky.

Na hrotu útoku po boku Defoa by se měl postavit český forvard Milan Baroš, který v Anglii naposled hrával právě za Aston Villu. Domácí však budou opět postrádat kapitána Sola Campbella a na marodce zůstává i francouzský zadák Noe Pamarot.

Hosté si v úvodu února připsali 6 bodů za výhry nad Newcastlem a Readingem. Cennou remízu vybojoval celek z Birminghamu na půdě Arsenalu, kde remizoval 1:1 a stejným výsledkem skončil i jejich středeční duel proti Middlesbrough. Proti Boro však Villa nepředvedla zdaleka nejzdařilejší výkon a bod získala až po kontroverzní penaltě.

„Nehráli jsme dobře především v prvním poločase a trvalo nám 40 minut, než jsme vystřelili na branku. Cítím velké zklamání – nepodařilo se nám udržet krok s vedoucími pěti týmy,“ konstatoval trenér O´Neill, jehož mužstvo ztrácí na čtvrtý Liverpool už 7 bodů.

Na svou šanci v základní jedenáctce dnes čeká švédský zadák Olof Mellberg, který je zcela fit po zranění kotníku. Nejistý je naopak start útočníka Gabrieal Agbonlahora a záložníka Craiga Gardnera.

Mírným favoritem je podle sázkové kanceláře domácí Portsmouth s kursem na výhru 2.35. Na vítězství Aston Villy určili bookmakeři kurs 2.80 a na remízu je kurs 3.15.

Reklama