Hlavní obsah

Rozjíždí se ruská fotbalová liga, jak zahájí CSKA?

Po páteční předehrávce, kterou obstaraly Groznyj a Samara vstoupí do nové sezóny ruské ligy také jeden z favoritů. CSKA Moskva nemůže mít ani jiný cíl než získat titul. První krok na dlouhé cestě bude chtít udělat doma s Jaroslavlí.

Článek

CSKA Moskva - Šinnik Jaroslavl  (sobota 12:00)

CSKA Moskva hostí Šinnik Jaroslavl. V tomto duelu není o favoritovi zápasu pochyb. Moskevští by měli potvrdit papírové předpoklady a utkání dovést do vítězného konce. Nic jiného se proti nováčkovi soutěže ani nečeká.

Trenér domácí Valeri Gazzajev se bude muset obejít bez zraněného Brazilce Ramona, naopak další "kanárek" Daniel Carvalho se dal před prvním kolem zdravotně dohromady, ale pravděpodobně nenastoupí od první minuty. V týmu červenomodrých může v sobotu debutovat Luboš Kalouda, mladičký záložník ale přestoupil do moskevského klubu teprve před nedávnem, první trénink absolvoval až ve čtvrtek, pokud se tedy na hřiště podívá, tak nanejvýš v závěrečných minutách.

Kádr nováčka z Šinniku prošel přes zimu zemětřesením, do týmu přišla řada kvalitních fotbalistů a víceméně to jsou hráči pro základní sestavu (Laizans, Lazarov a spol.), uvidí se však, jestli nebude Jaroslavl v úvodních kolech trpět na nesehranost. V nejvyšší ruské soutěži čeká debut na mladého kouče Sergana Jurana, ukrajinský lodivod převzal Šinnik minulou sezonu a dovedl tým zpátky do Premier Ligy, teď před ním stojí další výzva – uchránit Šinnik od sestupových starostí a hrát v klidném středu tabulky.

Naposledy se proti sobě oba soupeři postavili v roce 2006, v sezoně, kdy Šinnik sestoupil. CSKA vyhrálo oba zápasy (5:1 a 1:0). Šinnik udolal "Koně" naposledy v roce 2004. Výkop utkání je naplánován na 12:00 CET, na starost jej bude mít rozhodčí Vitaly Dorošenko.

CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:

Akinfejev - V. Berezucky, Ignaševič, A. Berezucky - Odia, Rahimič, Dudu, Krasic, Žirkov - Wagner Lowe, Jo.

Šinnik Jaroslavl - pravděpodobná sestava:

A. Stepanov - Cherkes, Djordjevič, Igor Stepanov, Bruno - Goravski, Laizans, Boškov, Kudrjašov, Bojarincev - Lazarov.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.45 - 8.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

FK Chimki - Amkar Perm

Stadion Rodina hostí utkání mezi domácím FK Chimki a Amkarem Perm. Čeká se vyrovnaný duel, oba týmy se v minulé sezoně umístily na takřka totožných pozicích. Chimki skončilo deváté, Perm osmý.

Hráčům oběma týmů se vyhýbají zdravotní problémy, domácí nemusí řešit žádnou absenci, hosté jednu – zranění vyřadilo ze hry Volkova. Vzájemná bilance je vyrovnaná, minulou sezonu kralovali vždy domácí. V červnu vyhrál Perm 3:1, v listopadové odvetě zase Chimki 1:0.

Utkání začíná ve 14:30 CET pod taktovkou sudího Lajuškina.

FK Chimki - pravděpodobná sestava:

Berezovsky - Trivunovič, Samusevas, Golovatěnko, Ibragimov - Blatnyak, N. Ceh, Nikiforov, Pilipčuk - Mrdja, Antipenko.

Amkar Perm - pravděpodobná sestava:

Gabulov - Sirakov, Popov, Liverpool, Gaal - Pejev, Šerenčikov, Drinčič, Dujmovič, Grišin - Kušev.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.80 - 3.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Spartak Nalčik - Saturn Moskovskaja oblasť

Dvanáctý tým uplynulé sezony Spartak Nalčik přivítá na své půdě Saturn Moskovskaja oblast. Hosté jsou soudě podle umístěním v minulém ročníku favority, je však otázkou, jestli na překvapivě úspěšnou sezonu dokáží navázat také tento rok.

Vypadá to, že Nalčik bude v této sezoně bojovat především o záchranu a právě body z domácího prostředí jsou pro Spartak klíčové. V zimě klub opustil talentovaný záložník Faizulin (Zenit) nebo útočník Jesus Silva (CSKA) a je otázkou, jestli se příchozím hráčům podaří odešlé opory nahradit. Proti "svému" týmu se postaví záložník Gogita Gogoi, který v zimě přišel právě ze Saturnu.

Několik změn v kádru během zimního přestupního období provedl i hostující Saturn, za povšimnutí stojí příchod záložníka Vorobieva nebo útočníka Marca Topiče z Křídla Sovětů Samara. Kouč hostů Hajijev bude muset proti Nalčiku řešit absenci zraněného tria Botvinev, Petraš a Gadžijev.

Utkání bude řídit arbitr Alexej Nikolajev od 17:00 CET.

Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:

Radič - Jatčenko, Džudovič, Amisulašvili, Filatov - Samsonov, Mašukov, Gogoi, Kochubey, Rodenkov - Felipe.

Saturn - pravděpodobná sestava:

Kinský - Nemov, Zelao, Juventus, Nahušev - Ivanov, Igonin, Karjaka, Loskov - Jakubco, Topič.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 2.70 - 2.70

Tip EuroFotbal.cz: 2

Reklama