Hlavní obsah

Uspěje Tottenham v Manchesteru nebo Everton ve Fulhamu?

EuroFotbal.cz

Tottenham se představí na City of Manchester Stadium a bude chtít potvrdit velmi dobrou bilanci s Citizens z posledních let. Everton si bude chtít spravit chuť po smolném vyřazení z Poháru UEFA na půdě Fulhamu. A záchranářský souboj na závěr. Bolton, který se také v týdnu rozloučil s evropskými kolbišti, hraje ve Wiganu.

Článek

Fulham FC - Everton FC  (neděle 14:30)

Everton bojující o Ligu mistrů tentokrát zavítá do Londýna. Konkrétně na půdu Fulhamu, předposledního týmu, který má jednu z posledních šancí poprat se o záchranu.

Cottagers ztrácí po odehrání devětadvaceti kol na sedmnáctou pozici, zaručující záchranu, šest bodů a každou zbytečnou bodovou ztrátou se jim pravděpodobnost, že si i příští rok zahrají Premier League zmenšuje. Po třech porážkách v minulém kole svěřenci trenéra Hodgsona zabrali a ze hřiště Blakcburnu si odvezli bod za remízu 1:1. Hvězdou utkání se stal zkušený americký gólman Keller, který by se měl v bráně objevit i proti Evertonu.

V základní sestavě Fulhamu zřejmě nastoupí však i další Američané. Téměř jistě od začátku bude hrát Clint Dempsey, se šesti góly prozatím nejlepší střelec londýnského klubu, ale také Eddie Johnson. Na lavičce by měl naopak zůstat Carlos Bocanegra a Brian McBride. "Kasey chytal dobře a to i přesto, že byl dlouhou dobu mimo hru. Proti Blackburnu jsme se rozhodli pro změnu. Ovšem máme dva dobré brankáře a je těžké říct, tam ten je lepší než druhý," dodal Hodgon. Ten bude mít opět k dispozici záložníka Smertina, svalové zranění ze hry i pro toto utkání ale vyřadili Christanvala a Litmanena.

To Everton je prozatím pravý opak Fulhamu. V Premier League už neprohrál celkem devět utkání v řadě a rovných sedm jich vyhrál. Jako jediný tým si zatím drží také reálnou šanci obsadit čtvrté místo Liverpoolu. Kouči Moyesovi se navíc vrací po disciplinárním trestu záložník Lee Carsley. Problémy s kyčlí, které vyřadili Tima Cahilla už ze zápasu s Fiorentinou, nepustí australského reprezentanta do hry ani tentokrát. Toffes měli pouze tři dny na to, aby se otřepali z penaltového vyřazení z Poháru UEFA a znovu se soustředili na domácí ligu. Everton si přivezl z Fiorentiny prohru 0:2, a proto jej v Goodison Parku čekal velmi těžký boj, který nakonec zvládl jen z části. "Jsem na hráče pyšný," prohlásil po druhém zápase Moyese.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.50 - 3.15 - 2.00

Wigan Athletic - Bolton Wanderers

Tento záchranářský souboj je nesmírně důležitý pro oba týmy, jelikož toho může hodně pro zbytek letošní sezóny napovědět.

Prohra = nepříjemná komplikace. To platí pro obě strany. Přibližme si situaci v tabulce trochu blíž. Wigan se sice nachází až na třináctém místě, ovšem s náskokem pouze tří bodů na osmnáctý Bolton a za určitých okolností může po tomto kole jeho pozici zaujímat právě on. Latics ale doma body nerozdávají a nejinak tomu určitě bude i v tomto případě.

"Musíme tento duel brát jako pohárové finále," nabádá své svěřence kouč domácích Steve Bruce. "Nyní jsme třinácti a rádi bychom tak skončili i na konci," dodal. Wiganu skutečně změna trenéra prospěla, důkazem jsou tomu poslední tři utkání, kdy pokaždé udržel čisté konto, hlavně díky gólmanu Kirklandovi, jenž se rozchytal k výborným výkonům. Bruce může těšit především návrat útočníka Heskeyho, lehké zranění však utrpěl jeho útočný kolega Marcus Bent.

Trenér Gary Megson poslal v pohárovém duelu se Sportingem Lisabon na hřiště spoustu náhradníku, jelikož své největší hvězdy šetřil právě na toto utkání. "Bude to těžký zápas," přiznává. "Jsme, kde jsme. Když jsem klub přebíral, byl Bolton o bod před posledním Derby. Nyní jsme se dostali do tvrdého boje několika týmů o záchranu," dodal Megson, který současnou situaci svého týmu nevidí zas tak špatně. Radost mu bezesporu dělá určitě i prázdná marodka.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.15 - 3.25

Manchester City - Tottenham Hotspur

V nedělním programu 30. kola Premier League zavítá na City of Manchester Stadium Tottenham. Kohouti sice jsou za Citizens pouze o dvě místa pozadu, ale ztrácejí rovných deset bodů. Spurs jsou jedenáctí a i na 10. West Ham ztrácejí sedm bodů, takže pokud chtějí pomýšlet na první desítku, měli by Man City porazit.

Svěřencům trenéra Svena-Gorana Erikssona se v posledních týdnech příliš nedaří, když z posledních deseti zápasů, včetně FA Cupu, zvítězili pouze dvakrát a šance na pohárovou Evropu se rozplynuly. Domácím bude navíc pravděpodobně chybět obránce Richard Dunne, který se dává dohromady po zranění. "Richard je tvrdý chlapík a pokud tu bude nějaká šance, že by mohl nastoupit, tak nastoupí," řekl na adresu urostlého stopera trenér Eriksson. "V posledních zápasech jsme obdrželi několik laciných branek a je vidět, že je pro nás důležitý. Nyní je čas, abychom začali znovu vyhrávat, protože jinak je pohárová Evropa pryč. Jakmile je tu ještě alespoň teoretická možnost, musíme bojovat a věřit," nezatracuje šanci na poháry Eriksson. Vedle Dunna jsou mimo také obránci Ball a Richards, oba mají problémy s kolenem. Suspendovaný je Martin Petrov. Po menších zdravotních problémech by již měl být připraven Onuoha.

Trenér Spurs Juande Ramos již může nasadit Alana Huttona, který se vyléčil. Naopak stále zraněni zůstávají obránci Kaboul s Rochou. Manažer Ramos vidí nadcházející měsíce jasně: "Stále se musíme zlepšovat, pracovat na sobě a vyhrát co nejvíce zápasů. I když nejspíše každé konečné umístění pro nás bude zklamáním, musíme to brát jako přípravu na příští sezonu." Souboj to bude určitě velice pikantní, jelikož Citizens nedokázali Kohouty porazit již v 10 zápasech v řadě a hned v osmi případech odešli City poraženi. Tottenham podává vyrovnané výkony ve smyslu střídání výher, remíz a také proher.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.15 - 2.75

Reklama