Hlavní obsah

Vstřelí Citizens konečně branku?

Třicáté kolo Premier league dnes zakončí souboj na Městském stadionu v Manchesteru. Domácí City si chtějí spravit chuť s Tottenhamem i proto, že v posledních třech zápasech vyšli střelecky naprázdno.

Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Pedersen (vlevo) z Blackburnu bojuje o míč s Richardsem z Manchester City.

Článek

Je tomu už více jak měsíc, co Citizens zvítězili v derby na Old Trafford a překvapivě si připsali do tabulky velmi cenné tři body. Od té doby však svěřenci manažera Sven-Gorana Erikssona nevyhráli a dokonce ani neskórovali. Bilance je o to horší, že dva z těchto zápasů hráli Citizens na svém stadionu. Před týdnem si navíc odvezli porážku 0:2 z Readingu, který nepatří letos zdaleka ke špičce Premier league.

Dnes čeká světlomodré domácí souboj s Tottenhamem, v němž mají jasný cíl. „Je naší povinností zvládnout tento zápas a začít vyhrávat, protože stále bojujeme o evropské poháry. Dokud je tu matematická možnost, musíme věřit a bojovat o to,“ konstatoval kouč Eriksson, který se konečně může spolehnout na stopera Richarda Dunnea. „Inkasovali jsme nějaké laciné branky a i proto ho potřebujeme,“ dodal kouč Manchesteru City. Hrát naopak stále nemohou zranění Michael Ball a Micah Richards. Disciplinární trest si navíc musí odpykat Martin Petrov, ale Nedum Onuoha se do sestavy vrací,

Vyhrávat nechce pouze Manchester City, ale také Tottenham. Kohouti sice momentálně prožívají poměrně povedené období, ale stále mají hodně co napravovat. V Premier league jim totiž nyní patří až 11. příčka a na dnešního soupeře ztrácí dokonce 10 bodů. Po výhře 3:0 na hřišti Derby County, utrpěli svěřenci Juande Ramose debakl 4:1 v Birminghamu, ale před týdnem vstřelili hned 4 branky West Hamu. Přesto i v uplynulém týdnu zažili zklamání, jelikož ve čtvrtek vypadli v Eindhovenu po penaltách z Poháru UEFA.

Dá se tak říci, že Tottenham letos už o nic nehraje. „Náš cíl je zlepšovat se a tím pádem vyhrávat i co nejvíce zápasů. Začínáme stavět mužstvo pro další období,“ řekl asistent trenéra Gus Poyet. Oproti zápasu s PSV se v sestavě Kohoutů dnes objeví Alan Hutton. Nejisté jsou starty Younese Kaboula a Ricarda Rochy, zatímco Gilberto se do sestavy vrací.

V utkání těžko hledat favorita, čehož si jsou vědomi i bookmakeři společnosti bwin, kteří na vítězství domácích vypsali kurs 2.50. Hodnota kursu na remízu je 3.15 a na vítězství Tottenhamu 2.60. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama