Hlavní obsah

Rozloučí se dnes i poslední Čech?

Na prestižním turnaji v kalifornském Indian Wells se českým tenistům ani tenistkám vůbec nedařilo. Přes druhé kolo se totiž dostal pouze Radek Štěpánek, kterého dnes čeká těžký duel s Davidem Nalbandianem.

Článek

Se silným Argentincem se Štěpánek doposud potkal na kurtu dvakrát. V roce 2005 dokázal svého soka překvapivě porazit v Rotterdamu, ale rok na to mu Nalbandian porážku vrátil v Miami.

Podle matematické řady by měl dnes zvítězit český tenista, ale i poslední výsledky naznačují, že měl být Nalbandianovi rovnocenným soupeřem. V roce 2008 hraje rodák z Karviné velmi dobrý tenis, z něhož pramení výborné výsledky. Už na svém úvodním letošním turnaji v Sydney patřil k nejlepším, když vypadl až v semifinále. Následně si sice zkazil chuť prohrou v úvodním kole Australian Open, ale následně ve Wroclavi došel do čtvrtfinále.

Velmi razantně si Štěpánek zvedl náladu tři týdny na to v San Jose, kde podlehl až ve finále Andymu Roddickovi. „Jsem velmi spokojený, celý turnaj jsem odehrál ve skvělé formě. Čím víc hraji, tím jsem lepší,“ konstatoval Štěpánek po prohraném finále v San Jose, v němž ho Roddick předčil především díky fantastickému servisu. Podobně si současný 29. hráč světa vedl i na dalším z amerických podniků - v Memphisu vypadl až v semifinále se Soderlingem ze Švédska.

Úspěšně odstartoval Štěpánek i do turnaje v Indian Wells, kde jakožto nasazený začínal druhým kolem. V něm se na dvorci střetl s Maxem Mirným a celkem pohodlně po setech 6-4 a 6-2 svého soka porazil. Nejdůležitějším faktorem tohoto vítězství byl servis 185 cm vysokého Čecha - Bělorusovi dokonce nenabídl ani jeden brejkbol.

Nic podobného se však dnes neočekává, jelikož David Nalbandian je soupeř z úplně jiného soudku. Rodák z argentinské Cordoby letos hraje špičkový tenis, což dokládá i jeho bilance 13 vítězství a pouhé 2 porážky. Úvodní zaváhání si současná světová sedmička připsala v Melbourne, kde nestačila ve 3. kole na Juan Carlose Ferrera ze Španělska. Chuť si ale Nalbandian brzy spravil, jelikož měsíc na to nenašel přemožitele na domácím podniku v Buenos Aires a oslavil svůj osmý titul z okruhu ATP v kariéře.

Podobně si bývalá světový trojka vedla následně na dalším z antukových turnajů v Acapulco. Zde mělo Nalbandianovo účinkování jedinou vadu na kráse - prohru ve finále s Nicolasem Almagrem. Obě letošní porážky tak utrpěl vítěz Turnaje mistrů z roku 2005 se španělskými soupeři. Na této skutečnosti v Kalifornii nic nezměnil Lotyš Gulbis, i když Nalbandiana obrovsky potrápil, jelikož zápas dotáhl až do tiebreaku třetího setu.

Myslíte si, že Štěpánek dnes naváže na své poslední úspěchy a na Pacific Life Open postoupí nejméně do osmifinále? Jste-li tohoto názoru, pak si na českého tenistu vsaďte u společnosti bwin s kursem 2.65. Věříte-li v opak a tím pádem výhru Nalbandiana, pak si vsaďte právě na něj - kurs je 1.36.

Reklama