Hlavní obsah

Podaří se Boltonu zvítězit i na Old Trafford?

Eurotip.cz

Aktuální lídr Premier league Manchester United přivítá na svém stadionu tápající Bolton. United si na čele mohou vytvořit tříbodový náskok, ale jistě mají v dobré paměti jejich podzimní porážku 0:1. Wanderers potřebují body jako sůl – momentálně jim patří až 18. sestupová příčka.

Článek

Manchester se po více než měsíc trvajícím cestování po hřištích soupeřů opět vrací na domácí pažit. Naposled však na Old Trafford úřadoval Manchester City, který si ze svatostánku United odvezl všechny 3 body. Na své venkovní štaci však Rudí ďáblové ani jednou neklopýtli a zdolali Newcastle, Fulham i Derby. „Čekají nás těžká utkání. Naposled proti Derby to také nebylo snadné,“ komentuje trenér Ferguson s výhledem na nedělní souboj jeho týmu s Liverpoolem a Chelsea s Arsenalem.

Proti Boltonu se do branky opět postaví Ben Foster. Van der Sar stále laboruje s nataženými třísly a i přesto, že je k dispozici Tomasz Kuszczak, přednost dostane 24letý Foster, který proti Derby předvedl parádní výkon. Kromě holandského brankáře je marodka domácích prázdná. „Pokud předvedeme slušný výkon a proměníme šance, zvítězíme. Důležité však je, že ze soupeře máme přirozený respekt,“ dodává Ferguson.

Hosté z Boltonu se naposled radovali z vítězství v úvodu února na půdě Readingu. Od té doby svěřenci kouče Megsona postupně nestačili na Portsmouth, Blackburn, Liverpool a naposled podlehli 0:1 Wiganu. „Rychle se musíme probrat. Pokud budeme předvádět výkony jako proti Wiganu, v poslední trojici zůstaneme. Je to pro nás šokující výsledek, ale strůjci neúspěchu jsme byli my sami,“ říká trenér Megson, jehož svěřenci hráli téměř celé utkání proti Athletic s převahou jednoho muže.

Již delší dobu se hosté musejí obejít bez svého dřívějšího tahouna Nicolase Anelky, jehož branky Wanderers jistojistě schází. Dnes hosté navíc nemohou počítat se službami svého kapitána Kevina Nolana (záda) ani obránce Garyho Cahilla (pohmožděné chodidlo). Jussi Jaaskelainen si do konce sezony nezachytá a mezi čtyřmi tyčemi dostane opět příležitost Ali Al Habsi.

Jasným favoritem utkání jsou domácí United s kursem na výhru 1.15. Na vítězství Boltonu vypsala sázková kancelář bwin kurs 13.00 rovné a na remízu si můžete vsadit v kursu 6.50.

Reklama