Hlavní obsah

Poradí si Nadal poprvé s Blakem?

Tenisový turnaj v americkém Indian Wells s velmi štědrou celkovou dotací přes 3,5 mil. dolarů se přehoupl do své závěrečné fáze. V dnešních čtvrtfinálových bojích se utkají Novak Djokovič se Švýcarem Wawrinkou a Rafael Nadal s Jamesem Blakem. Na souboj posledně jmenovaných se zaměříme.

Článek

Oba hráči se navzájem utkali již třikrát. V jejich prvním duelu na US Open zvítězil ve čtyřech setech sympatický Američan. Před dvěma lety právě zde na Pacific Life Open opět uspěl Blake a ani na Turnaji mistrů v témže roce Nadal na svého soupeře recept nenašel.

James Blake zažil loni další vcelku vydařenou sezonu, když z pěti finálových účastí vytěžil dva tituly. Do letošní sezony nevstoupil 28letý tenista pravou nohou, když vypadl hned v prvním kole v Sydney. Na následujícím prvním grandslamu sezony vypadl až ve čtvrtfinále s Rogerem Federerem a v polovině února došel až do finále v Delreay Beach, kde nestačil na překvapivého finalistu Japonce Nišikoriho. Na posledním podniku v San Jose si také ostudu neutrhl, když došel do čtvrtfinále.

V cestě za dnešním soubojem o postup mezi nejlepší čtyřku zdolal rodák z New Yorku Marca Gicquela, Španěla Moyu a v osmifinále hladce turnajovou osmičku Francouze Gasqueta. „Rafa je pravděpodobně jedním z nejlepších tenistů všech dob, který se ještě nikdy nestal světovou jedničkou. Ukazuje obrovskou vůli a výdrž,“ skládá poklonu svému soupeři americký tenista.

Svou pozici věčné dvojky dokázal mladý Španěl i v minulém ročníku, kdy se stal prvním hráčem v historii, který skončil třikrát za sebou na druhém místě žebříčku ATP. Své nemalé ambice dokázal 21letý tenista i v úvodním turnaji sezony v indickém Chennai, kde nestačil až ve finále na Rusa Južného. Dobré výkony předváděl španělský tenista i na Australian Open, kde vypadl až v semifinále s překvapením turnaje Tsongou. Na posledním podniku v Dubaji měl Nadal smůlu na los, když mezi posledními osmi narazil na pozdějšího vítěze Roddicka.

Poslední duel zde v Indian Wells byl pro Nadala v dosavadním průběhu bezpochyby nejtěžší. Francouze Tsongu zdolal až po třech hodinách. „Vždycky se snažím bojovat o každý míč. Za stavu 2-5 ve třetím setu jsem měl trochu štěstí i vzhledem k výbornému servisu soupeře. Vítězství si velice cením,“ dodal Rafael Nadal po úspěšném osmifinálovém vystoupení.

Mírným favoritem je podle sázkové kanceláře bwin obhájce prvenství z loňského roku Rafael Nadal s kursem na výhru 1.65. Na vítězství domácího Jamese Blaka si můžete vsadit v kursu 1.97.

Reklama