Hlavní obsah

Hradec čeká těžký zápas v Jihlavě

Eurotip.cz

Druhá nejvyšší česká fotbalová soutěž má dnes na programu pikantní předehrávku, kterou hostí Jihlava. Mužstvo z Vysočiny v ní přivítá aspiranta na postup - Hradec Králové, který nutně potřebuje bodovat.

Foto: fcvysocina

Jedna z tribun jihlavského stadionu.

Článek

Jihlavští po podzimu velmi zpytovali svědomí, vždyť předsezónní cíle byly jasné - postoupit mezi elitu. Tomu se však Vysočina zdaleka nepřiblížila a musela se spokojit s přezimováním na 10. příčce tabulky. Zaváhání si Jihlavští připsali i v prvním jarním kole, když prohráli v Olomouci s HFK. Chuť si spravili před týdnem, kdy na domácím hřišti porazili rozdílem třídy poslední Třinec.

Dnes čeká na svěřence trenéra Karola Markova další domácí zápas, ale tentokrát s papírově silnějším týmem. „Hradec má velmi dobrý a zkušenými hráči nabitý tým, který jednoznačně aspiruje na postup. Celá řada jeho fotbalistů je známa široké fotbalové veřejnosti, přičemž já osobně znám blíže obránce Pospíšila a Wozniaka, kteří působili na Slovensku. Proti soupeři se budeme chtít co nejlépe připravit a v zápase bojovat o tři body. K tomuto cíli použijeme své zbraně a přednosti. Věřím, že hráči budou chtít dokázat, že mají na to, aby se v tabulce pohybovali výše, než na 10. pozici,“ konstatoval kouč Markov, který dnes pošle na hřiště vítěznou sestavu ze zápasu s Třincem.

Ačkoliv po podzimu ukončil své účinkování u týmu Hradce úspěšný trenér Luděk Klusáček, Východočeši mají na jaře jasný cíl - postoupit mezi elitu. Nový kouč Pavel Malura není jediným novicem v mužstvu, jelikož Hradec přivedl poměrně hodně nových posil. Tou nejznámější a nejvýraznější je bezesporu Martin Zbončák, který se vrátil zpět do rodné vlasti z řeckého Iraklisu Soluň. Mezi nově příchozí patří rovněž Pavel Němeček, Jan Riegel, Michael Dian či Jan Schulmeister.

Nově sestavené mužstvo však prozatím nešlape jak má, pouhé jarní remízy s Krčí a Olomoucí jsou toho důkazem. Od toho se odvíjí i cíl, s kterým Votroci jedou do Jihlavy. „Samozřejmě jenom vítězství. Těch bodů už jsme prohospodařili dost, takže i když budeme hrát venku, tak chceme vyhrát.,“ nechal se slyšet trenér Malura, jenž bude postrádat pouze zraněného Krejcara, jelikož Miroslav Vodehnal si už odpykal karetní trest.

Dnešní souboj nemá podle bookmakerů bwin favorita, když na vítězství domácích vypsali kurs 2.55. Myslíte si, že zápas skončí remízou? Jestliže ano, pak je kurs 2.80 nabízen právě pro vás. Vidíte-li naopak optimisticky šance Hradce, pak využijte sázky na vítězství hostů s kursem 2.75.

Reklama