Hlavní obsah

Bolton potřebuje bodovat

Eurotip.cz

Nejvyšší anglická fotbalová soutěž se pomalu, ale jistě blíží k finiši a do jejího závěru zbývá každému týmu odehrát 8 utkání. Nyní pro mnoho klubů začíná mít každý bod cenu zlata a nejinak tomu není ani v duelu Boltonu s Manchesterem City.

Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Pedersen (vlevo) z Blackburnu bojuje o míč s Richardsem z Manchester City.

Článek

Domácím patří 18. pozice, která je první sestupovou. Na patnáctý Reading mají Wanderers ztrátu 3 bodů a neúspěch by se jim mohl stát osudným. The Trotters naposled zvítězili v úvodu února právě na půdě Readingu. Od té doby však svěřenci kouče Megsona prohráli 5 utkání v řadě. Domácí navíc odehráli ve středu náročný duel na Old Trafford, kde místním United podlehli 0:2. „Byly tam určité světlé chvilky. Ve druhé půli jsme si vytvořili i nějaké šance a minimálně na tento výkon musíme navázat, pokud se chceme vyvarovat sestupu,“ dodává lodivod domácích Gary Megson.

Ten už nejspíš nasadí do hry kapitána Kevina Nolana a obránce Garyho Cahilla. Oba ještě nejsou úplně fit, ale trenér Boltonu věří, že svou úlohu zvládnou. Nejistý je dále start Gavina McCanna, který si proti United poranil lýtko a jeho šance na start jsou 50/50. Brankář Jussi Jaaskelainen si kvůli problémům se zády do konce sezony nekopne a mezi čtyřmi tyčemi bude pokračovat Ali Al Habsi.

Hosté se rovněž nepyšní nějakou úchvatnou formou, ale v porovnání s Boltonem na tom nejsou tak špatně. Aktuálně patří Citizens osmá příčka a na místa zaručující účast v pohárové Evropě ztrácejí pouze jeden bod a na šestý Portsmouth body dva. Na sklonku února podlehl Manchester City Evertonu, následně remizoval doma s Wiganem, ale vzápětí opět prohrál – tentokrát s Readingem. Minulý víkend si však Citizens zvedli sebevědomí, když doma otočili duel s Tottenhamem a zvítězili 2:1.

„Bolton udělá vše proto, aby vyhrál. Potřebují každý bod. Typy těchto utkání nejsou jednoduché. Nedá se očekávat nějaký otevřený fotbal,“ dodává trenér Eriksson, který nepředpokládá žádné střelecké hody.

Švédský kouč Manchesteru může počítat i s útočníkem Benjanim, u kterého se v týdnu objevily potíže s kolenními šlachami. K dispozici je opět bulharský reprezentant Martin Petrov, který se vrací po suspendaci. Kvůli karetnímu trestu si naopak nezahraje záložník Dietmar Hamann. Kapitán Richard Dunne nastoupí i přes drobné potíže s holení. Mimo hru pak zůstávají beci Michael Ball a Micah Richards.

Tento duel nemá jasného favorita. Jen o trochu více věří bookmakeři sázkové kanceláře bwin domácímu Boltonu s kursem na výhru 2.40. Na vítězství hostů z Manchesteru vypsali experti kurs 2.75 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.10.

Reklama