Hlavní obsah

Napraví Everton poslední zaváhání?

Eurotip.cz

V 31. kole anglické Premier league na sebe narazí dva celky z horní poloviny tabulky. Everton má o motivaci postaráno – v případě úspěchu a nedělního zaváhání Liverpoolu na Old Trafford se Toffees dotáhnou na čtvrtou příčku zaručující předkolo Ligy mistrů. Hostům z West Hamu patří 10. pozice, ale naděje na účast v Poháru UEFA se hosté nevzdávají.

Článek

Pro domácí nastávají krušné časy. Po duelu s kladiváři je příští týden čeká jedno z nejdůležitějších derby s FC Liverpool za poslední léta. Dnes se Everton pokusí o třetí letošní porážku svého soupeře – svěřenci kouče Moyese zvítězili proti West Hamu v Carling Cupu i na jeho stadionu v Upton Parku.

Celek z Liverpoolu od začátku února postupně zdolal Reading, Manchester City, Portsmouth a Sunderland, ale naposled Toffees zaváhali a podlehli předposlednímu Fulhamu 0:1. „Nejsem rád, když nám kdokoliv vstřelí branku, ale Brian McBride je excelentní profesionál a branku si zasloužil,“ okomentoval gól 35letého Američana trenér Moyes.

Domácí kouč se i dnes bude muset obejít bez útočníka Andyho Johnsona, který kvůli problémům s třísly nenastoupil ani proti Fulhamu. Mimo hru zůstávají i Tim Cahill a Thomas Gravesen. Téměř fit jsou naopak mladý nigerijský útočník Victor Anichebe a záložník Manuel Fernandes.

Poslední výsledky West Hamu jsou naprosto odlišné. Na březen 2008 nebudou v londýnském celku rozhodně s radostí vzpomínat - svěřenci kouče Curbishleyho prohráli 0:4 s Chelsea, Liverpoolem i Tottenhamem. Poslední utkání ale kladivářům vyšlo na výbornou a i díky brance mladíka Freda Searse zdolali Blackburn 2:1. „Už v minulých týdnech jsem zmínil, že dám šanci některým mladíkům. Nyní dostanou trochu více prostoru a uvidíme, v jakém světle se předvedou,“ dodává trenér Alan Curbishley.

Na soupisku hostí se opět vrací Luis Boa Morte, který si odpykal karetní trest. Otazník visí nad startem obránce Matthew Upsona a útočníků Bobby Zamory a Carltona Cola. Se stoprocentní jistotou do duelu s Evertonem nezasáhnou Julien Faubert, Danny Gabbidon, Matthew Etherington, Lee Bowyer ani Craig Bellamy.

Na vítězství domácího Evertonu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.70. Ve výhru West Hamu bookmakeři příliš nevěří, když na ni určili poměrně vysoký kurs 4.70. Na remízu si můžete vsadit v obligátním kursu 3.35.

Reklama